Gazetekars

"Medeniyetler Beşiği Ani Örenyeri" ziyaretçi akınına uğruyor

UNESCO Dünya Miras Listesine dahil edilen ve Kars'a 42 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Ani Örenyeri Bayramda da dolup taştı.

07 Haziran 2019 Cuma 13:12

"Medeniyetler Beşiği Ani Örenyeri" ziyaretçi akınına uğruyor

Volkan KARABAĞ  

Ani Harabeleri, tarihçi, gazeteci, arkeolog, fotoğraf sanatçıları gibi hayatın her alanından herkesin gezip görme fırsatı yakaladığı ören yerleri içerisinde en önemlilerinden birisi oldu. Yurt içinden ve yurt dışından 7'den 70'e Kars'a gelen herkesin gezip görmek istediği yerlerin başında gelen Ani Örenyeri, tarihi yapılarıyla misafirlerini büyülemeye devam ediyor.

Türkiye- Ermenistan sınırını ayıran Arpaçay Nehri'nin batı yakasında Türkiye sınırları içerisinde volkanik bir tüf tabakası üzerine kurulmuş bir ortaçağ şehri olan Ani Örenyeri, yerli ve yabancı turistlerin akımına uğruyor. Geçmişte birinci derece askeri yasak bölge olduğu için kimsenin gezip görme şansının bulunmadığı Ani Örenyeri, yasağın kalkmasından sonra adını tüm dünyaya duyurarak insanların Kars'a gelmesinde etken oldu. Bilimsel dergilerin bile konu edindiği Ani Örenyeri taşıdığı tarih ile de herkesin dikkatini üzerine çekiyor.

Ramazan Bayramında da Ani Örenyerine olan ilgi oldukça yüksekti. Yerli ve yabancı turistlerin hem kış hem de yaz turizminde Kars’ta gezip görmeden gitmedikleri Ani Bayram boyunca ziyaretçi akımına uğradı. Gelen ziyaretçiler hem Ani’nin büyüsüne kapıldı hem de fotoğraflayarak güzel anılar biriktirdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER