Gazetekars

Mersinli öğrenciler Kars’ta ilk kez kar gördüler

Yarıyıl tatilini Kars’ta geçirmek için Mersin’den gelen öğrenciler ilk kez gördükleri karın tadını çıkarttı.

19 Ocak 2020 Pazar 22:33

Mersinli öğrenciler Kars’ta ilk kez kar gördüler

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatilinin başlaması nedeniyle Mersin’den Kars’a tatil için gelen öğrenciler ilk kez kar gördü.

Doğu’da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz etkilerken, bölgede gece en düşük hava sıcaklığı eksi 17 derece olarak Kars’ta ölçüldü.

Yarıyıl tatilini Kars’ta geçirmek için Mersin’den gelen 8 yaşındaki Ecrin, 12 yaşındaki Burak ve 14 yaşındaki Rabia Arısoy, hayatlarında ilk kez gördükleri karın keyfini çıkarttı.

Kar ile tanışmanın heyecanını yaşayan Ecrin, Burak ve Rabia Arısoy, kar topu oynadı, kar üzerinde takla atarak gönüllerince eğlendi.

Soğuk hava ve kar ile ilk kez tanışmanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını muhabirimize anlatan Arısoy kardeşler, “Bu duygu bir çok insana normal gelebilir ama biz Mersin’den geldik ve orada kar yok, hava da bu kadar soğuk değil. Kars’ta kara ilk kez dokunduk ve çok güzel bir duygu, kar topu yapmakta zorlanıyoruz çünkü karlar toz gibi.” dediler.

Kars’ta olmaktan büyük mutluluk duyduklarını da ifade eden Arısoy kardeşler, Kars’a sürekli gelmek istediklerini de sözlerine eklediler.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER