Gazetekars

Mesleğinde 50. yılını doldurdu

73’lük genç marangozun 50 yıllık tecrübesi göz kamaştırıyor...

17 Aralık 2011 Cumartesi 08:24

Mesleğinde 50. yılını doldurdu

73 yaşındaki marangozun bitmez tükenmez enerjisi ve yaptığı eserler genç marangozlara taş çıkartıyor.

Kars’ta 50 yıldır marangozlukla uğraşan 73 yaşındaki Mehmet Can isimli vatandaş, işini severek yapmanın kazanç dışında insan sağlığına da büyük ölçüde katkı sağladığını ve kendini her zaman genç hissettiği duygusu kazandırdığını belirtti.

73 yaşındaki genç marangozun yaptığı birbirinden güzel ve eski zamanlarda kullanılan malzemeler, günümüzde de taliplileri tarafından alınarak, gerek süs eşyası gerekse ihtiyaç için kullanılıyor. 50 yılı aşkın süredir bu işi yapan ve vatandaşların vazgeçilmezi haline gelen Mehmet Can kazancının asgari ücrete denk geliyor olmasından şikayetçi olmak yerine kazandığı dostlukların mutluluğunu yaşıyor.

Marangozluk mesleğinin baba mesleği olduğunu belirten Mehmet amca, “Bu meslek babadan oğla geçen bir meslektir. Benim dokuz çocuğum var. Hepsi işini gücünü ayarlamış ve benden ayrılar, ben çocuklarımdan yalnız bir tanesini bu mesleğe yöneltebildim ve benden sonra da onun devam edeceğini ümit ediyorum” dedi.

Mehmet amca Bayrampaşa Mahallesi Burç Sokak’ta aylık 85 TL kira ödeyerek hizmet vermeye çalıştığı küçük dükkanında eski müşterilerini yalnız bırakmamak ve zaman geçirmek adına devam ettirdiği mesleğin kendisini mutlu ettiğini ve alışık olduğu için vazgeçemediğini ifade etti.

30 yılı aşkın süredir ustalık ve usta öğreticilik belgeleri bulunan Mehmet Can, işyerinde eski zamanlarda kullanılan tahta sofralar, beşikler ve eskiye dair birçok çeşit malzeme üretiyor. Mehmet Can, “Bu dükkanda yer alan ve emek ederek ürettiğim malzemeler kardan çok unutulmaması için varlar ve birilerine eskiyi hatırlatabiliyorsa veya işlerine yarıyorsa beni mutlu etmeye yetiyordur” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER