Gazetekars

Mezarlığı Yine Yaktılar...

Kars’ta Karadağ Mezarlığı bir ay içerisinde çocuklar tarafından dördüncü kez yakıldı.

03 Eylül 2011 Cumartesi 08:50

Mezarlığı Yine Yaktılar...

Her yıl bu aylarda çıkartılan yangınlar sonucunda mezarlarımız artık kayboluyor. Kars’ta binlerce insanın babaları, dedeleri ve ataları bu mezarlıkta yatıyor. Bayramlarda ve kutsal günlerde Karadağ Mezarlığında ölmüş atalarını ziyaret giden Karslılar, yangınlar sonucunu ortandan kaybolan mezar taşları yüzünden bir daha mezarlarını bulamıyorlar. Özellikle gurbette ve il dışında yaşayan uzaktaki Karslılar ise her yıl mezarlığa geldiklerinde derin üzüntü içerisinde kalıyor.

Yine dün Cuma vakti Atatürk ve Bayrampaşa mahallerinde yaşayan sorumsuz ailelerin çocukları tarafından bir ay içersinde 4. defa kasten çıkartılan yangın, alevlenen kuru otların havanın sıcak olması ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangının hemen ardından olay yerine Kars Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri ve polis ekipleri intikal etti. İtfaiye ekipleri mezarlığın meyilli olması ve araçların içeriye girememesi nedeniyle zor anlar yaşadı. İtfaiye araçları ancak mezarlığa yakın bölgelere girebilirken, hortumların uzatılmasıyla alevlere müdahale edildi. Alevlerin içine dalan itfaiye erleri ve çevrede bulunan vatandaşlar küreklerle ve elbiseleriyle yangına müdahale ettiler.

Bu sırada çocuklarına sahip olmasını bilmeyen çevre sakinleriyse yakınlarına ait mezarların yandığını görünce de şaşkına döndüler. Yanan mezarları başına gelen bazı vatandaşlar ise gördükleri manzara karşısında şaşkına dönerek sinir krizleri geçirdiler. Mübarek Cuma saatinde mezarlıkta çıkan yangın Karslıları üzerken mezatlıkta soğutma çalışmamalarını tamamlayan itfaiye ekipleri ile birlikte polis ekipleri yangın bölgesinden ayrıldılar. Yangının ardından ise mezarlıkta şehrin her tarafından rahatlıkla görülen utanç manzarası kaldı. Ama ne yazık ki ailelerimiz bu durumdan ders almasını ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarını insan gibi yetiştirmesini bilmiyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER