Gazetekars

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel : "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun"

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

28 Ekim 2023 Cumartesi 19:05

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel : "Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun"

Başkan Tolga Adıgüzel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, “Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın coşku, heyecan ve onurunu yaşıyoruz. Ebedi yurdumuzda, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz atalarımızın açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını ve bugünlere kolay gelmediğinin altını çizen Adıgüzel, mesajında şunları kaydetti:

Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri hiçbir zaman unutmayacak ve her zaman şükran ve minnetle yâd edeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında belirtilen hedeflere ulaşmak ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan yorulmadan çalışacağız.

Bu vesileyle ülkemiz sınırları içinde ve dışında ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın huzuru, güveni ve istikrarı için hain terör örgütleriyle kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerimiz ve ordumuza üstün muvaffakiyetler diliyorum.

Atatürk, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek, demokratik ve modern Türkiye’yi milletimize armağan etmiştir.

29 Ekim 1923’te imkânsızlıklar içerisinde ilan edilen Cumhuriyetimizin aydınlığında ülkemiz; bilim, kültür, sanat, spor, ekonomi, politika, sosyal yaşam gibi her alanda büyük mesafeler kat etmiş ve bir dünya devleti haline gelmiştir.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, atalarımızın ödediği bedeller unutulmadan, milli bilinç, akıl ve bilimin ışığında daha fazla çalışarak ülkemizi dünyanın en güçlü ve ekonomisi en gelişmiş 5 ülkesinden birisi yapmak hepimiz için bir görevdir.

Bu duygu ve düşüncelerle;  Bu aziz yurdu bize vatan yapan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu kutsal amaç için toprağa düşerek şehitlik mertebesine ulaşmış aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyor; Karslı hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet bayramını kutluyorum.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER