Gazetekars

MHP'de Nevruz Coşkusu

MHP Eski İl Başkanı ve Kars Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş, bugün parti binasında semenili, meyveli ve çaylı basın toplantısı düzenledi.

21 Mart 2011 Pazartesi 13:23

MHPde Nevruz Coşkusu

"Nevruz bir Türk  Ergenekon kültürüdür" diyen Aktaş, Nevruz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Neden aday adayı olduğunu da açıklayan Aktaş şöyle konuştu :

NEVRUZ BİR TÜRK  ERGENEKON KÜLTÜRÜDÜR    

Kültür bir milletin top yekun yaşama tarzıdır. Gelenek ve görenekler kültürün en önemli unsurları ve göstergeleridir. Dil, edebiyat, sanat,inan.,örf, adet ve gelenekler milletlerin geçmişlerinden gelen değerlerdir.Örf, adet ve geleneklerin, kısa bir zaman dilimi içinde değil çok uzun bir zaman dilimi içinde yaşandığı toplumlar tarafından beslenmesi, olgunlaştırılması, yaşaması ve yaşatılması gerekir.

Milletlerin oluşumunda dil, din,tarih kadar gelenek örf ve adetler önemli yer tutar. Hukukun yetersiz olduğu dönemlerde milletleri örf, adet ve gelenekleri ayakta tutmuştur.Ana teması,tabiat yediden doğuş diriliş,üretkenlik,verimlilik ve çoğalma olan Nevruz Bayramı ve geleneği  Türk Dünyasında 19-20-21 mart tarihleri arasında coşku ile kutlanır.Nevruz Ergenekon Bayramı geleneği ile Yenisey Orhun çevresinden Altaylara, oradan tüm Türk Dünyasında coşku ile kutlanmıştır,kutlanmaktadır.

Ulaştığı coğrafyada toplumlar tarafından benzeri motif ve unsurlarla kutlanan Nevruz, bünyesinde  birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve güzelliklere dair son derece anlamlı mesajlar barındırmaktadır, işte bu sebepledir ki bölücüler yıkıcılar ideolojiler öncelikle o milletin geleneklerini istismar edip ortadan kaldırmaya çalışmaktadır. Gerek Nevruz geleneği olsun gerek başka gelenek ve kültürler olsun birkaç yılda oluşmamışlar ve oluşması da mümkün değildir. En yeni diyebileceğimiz bir geleneğin bile en az bin yıllık bir geçmişi vardır.

Bunlar dil,dini, inançlar örf,ve adetler, töre, güzel sanatlar ve edebiyat gibi  sosyal  değerlerdir bu  bakımdan  milletlerin  var oluş  sebepleri nin  başında  milli toplumun  sosyal dokusunu oluşturan  kültür unsurları gelir.

Uzun bir tarihe  sahip  olan  Türk milleti  zengin bir kültür  birikimine de  sahiptir kültür unsurları arasında  en az  değişen  ve  uzun  süreli olan  örf ve  adetlerdir  işte  Nevruz  Bayramı Türklerin en önemli örflerinden biridir. 

 Eski  Türklerde  kullanılan  On iki hayvanlı Türk  Takvimi ne göre  yılbaşı miladi  takvimin  21 martına  rastlamaktadır. Ayrıca  21 mart  gece  ile  gündüzün  zaman  bakımından eşitlendiği gündür.                  

Milletleri millet yapan o milletin destanlarıdır. Destan olmuş veya olması olan mümkün olan olayları anlatan yazılı  ve metinlerdir destanlar.Ergenekon Destanında anlatılan efsanenin aslı çok eski çağlardan itibaren Orta Asya halkları arasında yaygındır.

Nevruz Ergenekon Destanı dört yüzyıl etrafı dağlarla çevrili bir vadide kalan Türkün yaşam kavgası anlatılmaktadır. Ergenekon denilen bu yurtta Börtecine adlı bir  bozkurt bulunuyordu.Bu bozkurt hürriyetin,bağımsızlığın; ateş ise demire hükmetmenin simgesidir.Ergenekon Destanında kurt ateş ve insan yan yana gelerek uyanış ve tabiata hakim olmanın temelini atmışlardır.Göktürklerin aslını teşkil eden on Türk boyundan demircilik ve kutsal bozkurt  geleneği açık bir şekilde ifade ediliyor.

Bayramlar insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının,dayanışmanın perçinlendiği,dargınlıkların kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.Bayramları sahip olmak;o bayramları bilmek,anlamak o bayramlar etrafında bir gelenek oluşturmak ve babadan oğla miras bırakmak gerekir.

Nevruz Bayramı yüce Türk milletimize, devletimize,Türk Dünyasına hayırlı ve uğurlar getirmesini yüce mevladan dilerim.

MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş, “Neden Milletvekili Adayı” olduğunu da şöyle açıkladı :

12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Kars'tan milletvekili aday adayı olmak için 31 Aralık 2010 tarihinde  mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum ve hizmet etmekten her zaman şeref duyacağım yaklaşık 10 yıllık MHP Kars il başkanlığı görevimden milletvekili aday adayı olmak amacıyla istifa etmiştim. 

Türk Devleti ve Türk Milleti, 12 Haziran seçimlerinde  tarihinin en kritik seçimlerine girecektir. Ülkemiz AKP'nin 9 yılık İktidarı döneminde hem içerden hem dışardan kuşatılmıştır. Yaklaşık 9 yıldır süren AKP iktidarında Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar oluşturulan bütün mali kaynaklarımız ve Kamu iktisadi teşekküllerimiz adeta yabancı şirketlere özelleştirme adı altında peşkeş çekilmiştir. Peşkeş çekilen Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışan bütün personel işsizliğe ve açlığa terk edilmiştir.

AKP, 2002 yılından beridir uygulamış olduğu ekonomi politikalarıyla Türk Ekonomisini üretimsiz hale getirmiştir. Ekonomideki üretimsizlik,  işsizlik ve yoksulluğa neden olmuş; yoksulluk ise toplumumuzun bütün kesimlerinde büyük bir umutsuzluğa sebeb olmuştur. Fabrikalar birer birer kapanırken üretim  tamamen durma noktasına gelmiş  ve insanlarımız işsizliğin pençesinde adeta kıvranmıştır.

AKP, üretim yerine tüketimi; ihracat yerine ithalatı, istihdam yerine işsizliği; rekabet yerine tekelleşmeyi; tasarruf yerine borçlanmayı ekonominin temel politikası olarak benimsemiştir. Bu politika anlayışı Karsımızda da işsizliği, yoksulluğu, üretimsizliği hat safhaya çıkarmıştır.

Kars'ta Sarıkamış Ayakkabı Fabrikası kapatılmıştır. Kars Sümerbank Satış Mağazası kapatılmıştır. Akyaka, Selim, Sarıkamış ve Merkez Başgedikler Köyü TMO'ları  kapatılmıştır. Kars TMO, bölge konumunda iken en alt calışma birimi olan ajanslık seviyesine düşürülmüştür. Buradaki çalışan personelin tamamı ise başka illere zorunlu tayinle gönderilmiştir. Kağızman Tuz Fabrikası kapatılmıştır. Kars Şeker Fabrikası 100 günlük kampanya dönemimden 14 günlük kampanya dönemine düşürülmüştür. Kars Şeker Fabrikası personelinin ise yüzde ellisi başka illere tayinle gönderilmiştir. Kars Yem Fabrikası değerinin çok altında arsa fiyatına satılmış ve ardından da fabrika kapatılmıştır. Kars Akyaka arasında 90 yılı aşkın süredir çalışan tren hiçbir gerekçe gösterilmeden seferden kaldırılmıştır. Bu ilçemiz ve 27  köyü adeta yok sayılmıştır. Hayvancılık ve tarım politikalarına gerektiği kadar önem verilmeyerek köylümüz ve çiftçimiz göçe zorlanmıştır. Oysa Kars'ın ekomomik yönden gelişmesini sağlayacak ana etken, hayvancılık politikalarına daha çok önem verilmesidir. Bir zamanlar Kars Türkiye'nin et ambarı olarak görülürken bu gün Kars'a dahi et dışardan getirilmektedir. Yaylalarımızdaki otlar yaz aylarında otlayacak hayvan olmadığından çürüyerek çoraklaşmaktadır.

 3 yıldır Kars-Selim arası duble yol çalışması bir türlü bitirilememiştir. Köydes adı altında ihaleye çıkarılan köy yollarımız sözde yapılmış olmalarına rağmen  yüzde yetmişi eskisinden daha bozuk bir haldedir. Köydesle yapılan ihalelerin yüzde doksanı yandaş mütahitlere verilerek yandaşlar zengin edilirken köylü vayandaşlarımız mağdur edilmiştir.

Sağlık'ta da durum aynıdır. Dokuz yıldır hala bir arpa boyu yol alınmamıştır. Kars'taki doktorların yüzde sekseni pratisyen hekimdir. İlimizde uzman doktor sayısı çok azdır. Hastalarımız hala Erzurum yolunda ambulanslarda hayatını kaybetmektedir. 

Eğitimdeki durum ise diğerlerinden farksız değildir. AKP'nin eğitim politikası Kars'ta eğitimi tamamen felç etmiştir. Bütün okul idarecileri yandaş kişilerden seçilmiştir. Ehliyetli, temsil yeteneği olan fakat AKP'li yöneticilerin adamı olmayan öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz görmezden gelinmiş; üstelik bunları Kars'ın dışına sürmek için çeşitli senaryolar üretilmiştir. Ortaöğretim ve  Üniversite giriş sınavları Türkiye ortalamasının çok altında kalmıştır. İlimiz, eğitimde hak etmediği bir başarısızlıkla karşı karşıya bırakılmıştır.

AKP, Türk milletinden almış olduğu siyasi vekaleti kötüye kulanmakta; onurumuzu çiğnetmekte ve Türkiye'yi tasfiye etmektedir.               

AKP'nin  bu yalnış politikalarına dur demek için Kars'ta 9 yıldır en büyük mücadeleyi veren insanım. Bu mücadeleyi ilimiz için daha etkili kılabilmek ve Kars'ımızın sorunlarını ülkemizin temel taşı ve en büyük karar verme organı olan TBMM'de dile getirebilmek için milletvekili aday adayı oldum. Kars'ın sorunlarını, ilimizin sosyo ekonomik politikalarını daha akılcı ve planlayıcı politikalar üreterek bunları dile getirip; sorunları ülke gündemine getirip mantıklı çözümler üreterek, bakanlık ve bakanlık bürokratlarını harekete geçirip Kars'ı layık olduğu konuma getirmek için çalışacağım. Kars'taki hayvancılığın geliştirilmesiyle et entegre tesislerinin, süt ve süt ürünlerinin üretim merkezi yapmak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğim.

Kafkas Üniversitesi'nin Arıcılık Yüksek Okulu aracılığıyla Kafkas arı ırkının bal üretiminin artırılması ve üretilen balın daha kaliteli olması için iyi bir panlama yapılması gerektiğine inanıyor ve bunun gibi benzer planlamalarla köylümüze ve çiftçimize ek  gelir getiren faaliyetlerin girişimcisi olmak için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.

Ben Kars ta 30 yılı aşkın süredir sivil toplum örgütlerinde ve meslek kuruluşlarında başkan ve yönetici olarak çalıştım. Karsımızın bütün sorunlarını bire bir yaşayarak öğrendim ve bu sorunların çözümleri nelerdir biliyorum. Ben bu sorunları bilerek yola çıktım ve ellimden geldiği kadar bu sorunları çözmeye çalışacağıma söz veriyorum.             

Kars'ın kalkınması için en önemli alanlardan birisi olan Kafkas Üniversitesi'ne her türlü desteği sağlayıp Kafkas Üniversite'sini bir bölge üniversitesi konumuna getirme gayreti içinde olacağım.

Kayak sporunu yapmak için en ideal kar kalitesi olan kristal karın bulunduğu ve Dünya'nın en uzun 2. kayak pistinin bulunduğu Sarıkamış Kayak Tesisleri'nin  ülke içinde ve dışında daha çok tanıtımının yapılmasıyla ilimize daha çok yerli ve yabancı turist gelmesini sağlayarak ilimizin ekonomisine olumlu katkılar sağlamak için çalışacağım.     

Sarıkamış Şehitlerinin Çanakkale Şehitleri kadar tanıtımının yapılarak Karsımıza ve Sarıkamışımıza daha çok ziyaretçinin gelmesini sağlamalıyız. Ziyaret için gelen her bir insanla beraber Sarıkamış faciası daha geniş kitleler tarafından bilinecek; gelen her bir insanın ilimizde yaptığı her alışverişle beraber esnafımızın yüzü gülecektir.

Şehit Hasan Harakani Hazretlerinin daha iyi tanıtımının yapılarak özellikle felsefesiyle ilham verdiği Mevlana'nın Konya'nın tanıtımına katkı sağladığı gibi Harakani Hazretleri'nin de Karsımızın tanıtımına katkı sağlaması için gayret edeceğim. Şehit Hasan Harakani Hazretlerinin  Külliyesinin yakınında bulunan tarihi hamamlar ve taş köprü,  Külliyeye dahil edilerek Külliyenin bir an evvel tamamlanması için çalışacağım.

Sultan Alparslan'ın Anadolu'da ilk fettettiği yer olan Anı Antik kentinin tanıtımının artırılarak ve burada bulunan Anadolu'daki İlk cuma namazının kılındığı yer olan Anı Fethiye Camisi'nin ve  Anadolu'nun ilk Türk Camisi olan Ebul Menuçehr Camisi'nin tanıtımı da daha geniş çevrelere yapılarak inanç ve kültür turizminin Kars turizmine kaktı sağlaması  için her türlü çalışmayı yapacağım.

Kars Kalesinin, Karahanoğlu Köprüsünün, tarihi hamamlarımızın ve Askeri tabyalarımızın Karsımızın tanıtımı için  turizm bakımından en önemli yerler olduğuna inanıyorum. Buraların tanıtımı  yapılarak daha çok turist gelmesini sağlamalıyız. Her gelen bir turist, Kars esnafının yüzünün gülmesi demektir. Bu da esnafımızın yaşadığı ile daha çok yatırım yapması demektir.          

Turizmdeki hedefim  Anı ören yeri,Kars Kalesi, Selçuklu Hamamları, Sarıkamış Şehitleri, Hasan Harakani Hazretlerinin çok iyi tanıtımını yaparak ilk etapta yıllık iki yüz elli binin üzerinde yerli ve yabancı turistin ilimize gelmesini sağlamaktır.                            .

AKP İktidarının Türk Milletine yaşattığı bu karanlık dönem 12 Haziranda son bulacaktır.

Açıkça bildirmek isterim ki meşru zeminde bu hükümete  dur demek her  vatansever Türk'ün birinci görevi olmalıdır.

Nasıl ki ANAP,  AP ve DYP gibi partiler tarihin derinliklerine gömüldüyse AKP de tarihin derinliklerine gömülecektir.             

Yaşadığımız  felaketlerin milli bir silkinme ile son bulacağını biliyoruz. Bu amaçla Milliyetçi Haraket Partisi iktidara taşınmalı ve onun uygulayacağı  milli ekonomi politikaları hayata geçirilmelidir.

İlkeli,seviyeli, ahlaklı, adil ve dürüst bir siyaset için milletvekili aday adayı oldum.

Değerli Karslı hemşehrilerim Kars'ın bu kuşatılmışlığını kırmak için her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Bütün farklılıları, küskünlükleri, şahsi hesapları bir kenara bırakarak kaderimize ve geleceğimize sahip çıkmalıyız. Güç birliği yapmalıyız.  Kars için yeni bir yapılanma oluşturmalıyız.

Kars'ın bütün sorunlarını biliyorum ve bu sorunları elimden geldiği kadar çözmeye talibim. Kars'tan göçen beyin ve sermaye göçünü tersini döndürmeye talibim. Ben milli kimliğimize sahiplenmeye ve hizmete talibim. Ben kısır bir çekişmeye değil uzlaşmaya talibim. Ayrılıkçılığa değil bütünleşmeye talibim.

İki Dilli bir hayata değil güzel Türkçe'mizin tek dil olmasına talibim.      

Bunun için tek devlet, tek millet, tek dil, tek bayrak için sonsuza kadar mücadele etmeye talibim. Türk Milleti'nin ve Türk Milliyetçiliğinin bir ferdi olarak. 21. asrın Türk milletinin asrı olacağına inanıyorum ve diyorum ki:

Ne Mutlu Türk'üm Diyene.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER