Gazetekars

"MHP'ye İmanınız gibi inanın"

Milliyetçi Hareket Partisi Kars milletvekili Adayları seçim çalışmalarını Arpaçay’ın Doğruyol ve çevre köylerinde sürdürdüler.

10 Mayıs 2011 Salı 08:28

MHPye İmanınız gibi inanın

MHP Kars Milletvekili Adayı Ümit Yılmazel burada yaptığı konuşmada, herkesin hangi konumda ve mevkide olursa olsun hak ve adaletten ayrılmaması gerektiğini belirterek, “Bizlere İmanınız gibi inanın” dedi.

Davullu-zurnalı araç konvoylarıyla Arpaçay, Koçköy ve Doğruyol’a giden MHP Adayları kendilerini coşkulu şekilde karşılayan Arpaçaylılara teşekkür ettiler ve “Bu teveccühlerinize layık olacağız” dediler.

MHP Adayı Dr. Ümit Yılmazel, köylerin bozuk yollarına değinerek, “İçinde bulunduğumuz hükümet en çok yol ile övünüyor. Çok yol yaptırdım diyor. Bir de sağlıkla çok övünüyor. Sağlımızı da götürdüler.” dedi.   

Millet olarak üç büyük değerimiz olduğuna dikkat çeken Yılmazel, “Kimse bunu fark etmemiştir. Fukaralığımızdan biz de su yüzüne çıkaramamışız. Aşık Şenlik aslında bir Yunus Emre’dir ama biz anlatamamışız. Yunus duyurulmuştur. Yunus da Aşık Şenlik de bizimdir. 2. büyük değerimiz de Mihrali Bey’dir.Son 10 yıla kadar hiç duymadınız. Koçköy Belde Başkanımız Esat Hocamızın gayretleriyle Mihrali Bey Kars’ta tanınmaya başlandı. Mihrali Bey bir imam şamildir. Dağıstanlı imam şamildir. Belki de ondan bin kat daha yiğittir. Ama fukaralığımızdan bunları gün yüzüne çıkaramamışız. Biz böyle yiğit bir milletiz. Bu yiğitliğimizi her kapıya her taşa anlatın. Kendinize sahip çıkın. Bizimle beraber olun. Bizim yakamıza yapışın biz sizin için her şeyi yaparız. Bundan hiç endişeniz olmasın. Beni bu köyden Dr. Yüksel Timur çok iyi tanıyor. O da çok düzgün bir adamdır. Kendisini buradan selamlıyorum” diye konuştu.   

Hükümetin tarım, hayvancılık ve sağlık politikalarını da eleştiren Yılmazel, “Artık köyde süt de kalmamaya başladı. Tarla tapan da kalmadı. Şekere kota koydu. Kimse şeker pancarı da ekmiyor. Yani tarımımız gittikçe dibe vurdu. Tabi kendi adamlarına yol yaptılar. Ama vatandaşa da bakmadılar. Erzurum’da bölge hastanesi vardır. Beş yıldızlı otel diyorlar. Peki bu Kars Gavurun köyümüdür? Sen niye Kars’a bölge hastanesi koymuyorsun.” şeklinde konuştu.    

OYUNUZU ADAMA VERİN CÜDAMA VERMEYİN

Yılmazel daha sonra şunları söyledi: “Kars’ta orman vardır ama Bölge Müdürlüğü Erzurum’dadır. Kars’ta hasta var ama bölge Hastanesi Erzurum’dadır. Sarıkamış’ta kayak pisti yapılacak çok güzel yer vardır ama Kış Olimpiyatlarını Erzurum’da yapıyorlar. Bizim Eski İl Başkanımız dedi ki, “Kars Erzurum’un kazasıdır.” Sizin vekilleriniz yattılar. İnşallah biz yatmayız. Sizinle beraber, sizi dinleyerek. Siz burada nen yapılması gerektiğini bilirsiniz. Biz de zaman zaman Allah nasip eder de kazanırsak, bir ayağımız Kars’ta olacaktır. Gelip sizleri dinleyeceğiz. Buna imanınız gibi inanın. Bunu neden diyorum, ben 32 yıllık doktorum. İnanıyorum ki hiç ömrünüzde para almadan doktorluk yapan bir adam görmediniz. Hep hastaneyi gittiniz ve elinize bir kart tutuşturuldu. Hiç muayenehane açmadım. Hiç kimseden de beş kuruş almadım. Acımdan da ölmedim. Çünkü rızkı veren Allah’tır. Onun için onu nasıl doğru yaptıysam bu siyaseti de öyle doğru yapacağım diye anlattım. Yoksa insanın kibirlenmesi, böbürlenmesi dinimizde günahtır. O benim referansım, levhamdır. Onu öyle yapan bir adam herhalde milletvekilliliğini de öyle yapar. Yani burada hangeli yiyip Ankara’da arkasını dönmez. Adamsa verin. Cüdamsa vermeyin.”

MHP Kars 2. sıra Milletvekili Adayı Harun Yenice de, tarım, hayvancılık, yol gibi temel sorunlara değindi ve, “Tarım sektöründe, hayvancılık sektöründe, yolda, sağlık, eğitim hizmetlerinde sizin hizmetinizde olacağımıza ve mücadele edeceğimize ben abimin adına da söz veriyorum. Ama yeter ki bizi namerde muhtaç etmeyin. Başımız eğdirmeyin. Biz bunu istiyoruz. Bizim arkamızda durun biz size koşturacağız. Kimse sizin başınızı öne eğdirmeyecektir. Araştırabilirsiniz. 3. sıra adayımız İrfan Topçu da dahil. İktidar partisi yollarıyla övünüyor. Arpaçay, Doğruyol arası köstebek yuvası. Köy yollarımızı yapmışlar. Böbreğinde taş olan adam Arpaçay’dan çıksın Koçköyüne gidene kadar rahat düşer. Ya da hamile bir bayan binsin çocuk sahibi olur. Bunlar gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Riyakarlık yapıyorlar. Dinimiz de istismar ediyorlar. Milliyetimizle oynuyorlar. Kutsallığımızla oynuyorlar. Bir Ergenekon tantanası çıkarttılar. Kanun karşısında herkes eşittir. Kim suç işlemişse yatsın ama MHP dışında biri de çıkıp demiyor ki, “Ya kardeşim sen 12 Eylül referandumunda yalan söyledin. Dedin ki, 12 Eylül darbecilerini yargılayacağım.” Ve 27 Nisan 28 Şubat muhtıralarını yapanların altına sen çelik zırhlı araç alıyorsun. Bunlar bir senaryonun parçalarıdır.” dedi.

BİZ SİZİN HİZMETKARLARINIZIZ

Yenice daha sonra şunları söyledi: “Müslüman uyanık olacaktır. Çalışkan olacaktır. Türk milleti her zaman çalışkandır, uyanıktır, dürüsttür, onurludur. Allah rızası için siz de bize sahip çıkın. Biz sizin hizmetkarlarınızız.

2005 yılında 700 bin olan hayvan sayısı bugün Kars’ta 480 bindi. Siyasi hükümet her ne kadar “ben hayvancılığı geliştiriyorum, yapıyorum, ediyorum.” Dese bile bugün kişi başına 1 buçuk büyük baş hayvan düşüyor. Bu da hayvancılığın gelişmesine bir göstergedir. Yani geriye doğru gelişmiştir. Tarımda bir tek doğrudan gelir destekleme vardır. O da MHP’nin hükümete ortak olduğu dönemdeydi. Hüsnü Yusuf Gökalp’in Tarım bakanlığı döneminde verilmiştir. AKP bunu sulandırmıştır. Kendi yandaşlarına hayali arazi yazarak kendi iktidar yandaşlarını beslemeye çalışmıştır. Türkiye dünya üzerinde kendi kendine yeten 7 ülkeden biriyken bugün buğdayı, canlı hayvanı ve eti ithal ediyoruz. Köylü perişan durumda. Özellikle mazot, gübre ve tohumluk aldığı zaman bir de buna sürüm parsı ekleyin elde edilen hasılatı satmada yüzde 50 zarar ediyor.

Bugün yemin kilosu 650 liradır. Ama sütün kilosu 550 liradır. Oysaki bundan 5-10 yıl önce 1 kilo süt sattığın zaman 2 kilogram yem alabiliyordun. Bugün bunu alamıyoruz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER