Gazetekars

MHRS çok yakında Kars’ta

Artık tüm Türkiye’deki hastalar Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) sayesinde, 182’yi arayarak tek bir telefonla istediği hastanedeki branş ve doktordan randevu alıp, kendi belirlediği bir saatte muayene olabilecek.

02 Mart 2011 Çarşamba 08:05

MHRS çok yakında Kars’ta

Pilot illerin ardından bazı illerimizde hayata geçirilen ve tüm ülke geneline yayılması planlanan bu sistem, hastanelerdeki beklemeye ve kuyruğa son verdiği için hastaların tam desteğini alarak büyük beğeni topladı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde başlatılan bu sistem yakında Kars’ta da uygulanmaya başlayacak. 

Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de daha etkin, verimli ve kaliteli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacıyla Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ni yürürlüğe koyarak bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiş ve önemli hizmetlere imza atmıştır. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de MHRS’dir. Peki, nedir MHRS ve vatandaşa ne gibi kolaylıklar sağlar? 

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada diğer tüm sağlık uygulamalarında olduğu gibi bu uygulamanın da temelinde en mükemmel hizmeti vatandaşlarımıza sunarak, hasta memnuniyetini en üst düzeye taşımak olduğunu kaydetti. 

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, pek çok açıdan önemli kazanımlar sağlayacak MHRS uygulaması hakkında şunları söyledi:

“MHRS; vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2. ve 3. basamak hastanelerle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri için, 182 MHRS Çağrı Merkezini arayarak çağrıyı karşılayan canlı operatörden, T.C. kimlik numaralarıyla istedikleri hastane ve hekimden randevu almalarını sağlayan bir sistemdir.” 

MHRS için ilimizdeki tüm çalışmaların tamamlandığını, uygulamaya geçmek için Sağlık Bakanlığı’nın uygun gördüğü tarihin beklendiğini bildiren Dr. Fahri Sevinç, daha sonra şunları söyledi:

“Biz de ilimizde MHRS sisteminin altyapısını doğru şekilde kurmak ve bu önemli hizmet konusunda ilimize düşen görevleri yerine getirmek adına pek çok çalışma yaptık. Hastane bilgi sistemiyle MHRS entegrasyonunu daha önce yapmıştık. Merkez ve ilçelerimizdeki Başhekim ve Başhekim Yardımcılarımıza bir toplantı düzenleyerek başta sağlık çalışanlarımızın sistemi doğru anlaması ve farkındalığa varmasını sağladık. Hekimlerimizin poliklinik yapacakları saatlerin yer aldığı çalışma cetvellerini 30 gün güncel olacak şekilde sisteme girdik. Bunların yanı sıra sistemi tanıtıcı afişlerimizi hazırladık. Sisteme aktif olarak geçmemizle birlikte bu afişleri şehrin dikkat çeken noktalarına, hastanelerimize, halkımızın sıklıkla bulunduğu kalabalık mekânlara konumlandıracağız.”

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER