Gazetekars

Milletvekili Adayı pazarcılığa başladı

HEPAR Milletvekili Adayı Cemal Gökçe pazarcılığa başladı...

06 Kasım 2011 Pazar 09:28

Milletvekili Adayı pazarcılığa başladı

2011 Genel Seçimlerinde Hak ve Eşitlik Partisi’nden (HEPAR) Kars 2. sıra Milletvekili Adayı olan fakat şanssızlığı nedeniyle kendine bile oy veremeyen Cemal Gökçe, geçimini sağlayabilmek için Kurban Bayramında pazarcılığa başladı. Oy almak için kapı kapı, il il dolaşan Gökçe şimdi ise pazarda elbise satıyor.

Cemal Gökçe, 2002’de MHP’den İstanbul 3. bölgeden aday adayı oldu, 2007’de İstanbul 3. bölgede 11. sırada Bağımsız milletvekili adayı, 2011’de de Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Kars 2. sıra milletvekili adayı oldu. 2002 yılından önce de çeşitli belediyelerde değişik partilerden Belediye Meclis Üyeliğine adaylığını ve 20 yıldır siyasetle uğraşan Cemal Gökçe, bir türlü beklediğini bulamadı ve sonunda pazarcılığa başlayarak şansını bu defa ticarette aramaya başladı.

Kers kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Kurban Bayramı Pazarında, giyim üzerine tezgah açan Gökçe, elbise satabilmek için günlerdir nefes tüketiyor ve müşteri yolu bekliyor. Pazara giden Karslılar da sürekli seçimlerde karşılarına çıkan Gökçe’yi bu defa elbise satarken görünce alış-veriş yaparak yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Vatandaşlar, “Cemal Gökçe’yi biz hep siyasi arenada görüyoruz. Kendisini çok iyi tanıyoruz. Sürekli siyasetle uğraşmasına rağmen ne yazık ki bir türlü umduğunu bulamadı ve işsiz şekilde yıllarca gayret etti. Bizlerde şimdi gelip kendisinden alış-veriş yaparak katkıda bulunuyoruz” dediler.

Gökçe de, 20 yıllık hayatı boyunca başından geçenleri Kemal Sunal filmlerine benzeterek, elinde avucunda ne varsa siyasete harcadığını ve iflas ettiğini söyledi. 20 yıldır işsiz olduğunu ve bugüne kadar yaptığı bütün müracaatlarda kendisine bir türlü iş verilmediğinden de yakınan Gökçe, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’dan da destek istedi. Başbakan Erdoğan’ın bayram alış-verişi kendisinden yapmasını ve kendisine bir iş vermesini isteyen Gökçe, bundan sonraki hayatında başından neler geçeceğini de merak ettiğini belirtti.

Gökçe, 2011 seçimlerinde de oy kullanacağı salondaki listede adı çıkmadığı için kendisine bile oy verememiş ve gazetecilerin Adliye girişinde oyların taşındığı seçim günü yaptıkları röportaj sırasında da, “Kendime bile oy veremedim. Bakın oylar gidiyor” diyerek gözyaşlarına boğulmuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER