Gazetekars

Milletvekili Adem Çalkın'dan DEM Milletvekili Koçyiğit'e Tarihi Cevap : "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem"

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'e tarihi bir cevap verdi.

25 Nisan 2024 Perşembe 16:54

Milletvekili Adem Çalkın'dan DEM Milletvekili Koçyiğit'e Tarihi Cevap : "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem"

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, 24 Nisan sözde Ermeni Soykırım'ı ile ilgili paylaşımda bulunarak, sözde soykırımı andı.

Bu duruma sert tepki gösteren Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın ; "Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem" diyerek tarihe geçecek bir açıklamada bulundu.

Ak Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın'ın DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'e cevabı şöyle :

Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem.

Şu hakikatin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Biz Kürtler her şarta, en zor durumlarda dahi her zaman vatanımızın yanında olduk.

Ceddim ve şahsım, Kafkas Revan Hanlığı’ndan Gazi Kars’ımıza gelen Kürt bir ailenin vatansever evladıyız.

Size ısrarla kendi tarihinizi daha iyi öğrenmenizi tavsiye ederim.

Ermeni Taşnak Çetelerine karşı, Abdulmecit Bey, Ali Aydın Bey, Gülüzaroğlu Abdullah Bey ve kendi ailem başta olmak üzere, bir çok Kürt Aşiretlerinin o, zor dönemde Aziz Vatanımızı müdafaa etmek için vermiş oldukları şanlı mücadele görmemezlikten gelinemez.

Kars’ımızda bulunan Ulu Camii’nin duvarlarında hala Taşnak Çeteleri tarafından acımasızca katledilen masum insanımızın kan lekeleri bulunmaktadır.

Tüm bu vesikalar ortadayken, ülkemizin birçok ilinde bu milletin asil evlatlarına Ermeni Taşnak Çeteleri tarafından mezalim yapılmışken, bunun kanıtları ortadayken Ermeni Taşnak Çetelerine karşı, Müslüman Türk ve Kürt halkının ortaya koymuş olduğu vatan mücadelesini yok sayanlar, bunu cahilliklerinden mi, yoksa alet oldukları kokuşmuş zihniyetin kendini köleleştirmesinden mi, bunu yapıyorlar? Anlamış değilim.

Osmanlı’da Millet-i Sadıka olarak bilinen, Anadolu’da Müslümanlar ile uyum içinde yaşayan Ermeniler’in görüşlerini taşımayan, kendi kirli emelleri uğruna ülkemizin birçok ilinde kan döken, katliam yapan Ermeni Taşnak Çeteleri’ni aklamaya çalışmak, onların mezaliminin üstünü kapatmak için uğraşmak Aziz Milletimizin vicdanında büyük yaralar açmaktır. Ermeni Taşnak çetelerini savunmak, sözde Kürtleri temsil ettiğini savunan bir partiye yakışmamaktadır. Vatanına bağlı, sadık, Müslüman Kürtler’in bu ve buna benzer bir zihniyetle bağı ve alakası olamaz.

Selçuklu’da, Osmanlı’da ve bu Aziz Vatan’ın kurtuluş mücadelesinde, Cumhuriyetimizin yaşatılmasında Kürtler, İslam şiarıyla hayat sürdükleri, uğruna canlarını feda ettikleri Türkiye Cumhuriyeti’ne hep bağlı kalmışlardır.

Kim ne söylerse söylesin, neyi amaçlarsa amaçlasın bizi Aziz Vatanımıza bağlılıktan hiçbir kimse ayıramayacaktır. Ermeni Taşnak Çeteleri Kars, Erzurum, Iğdır ve Ardahan’da mezalim yapmışlardır. Ermeni mezalimi bir hakikattir. Bunu örtmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

Sözde Ermeni mezalimini şiddetle red ediyor, Ermeni Taşnak Çetelerinin yapmış olduğu katliamı nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum.

Ermeni Taşnak Mezalimini Gazi Kars’ımızın vatansever bir evladı olarak unutmayacağımı, her yerde anlatarak dile getireceğimi ifade ediyorum.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER