Gazetekars

Müsteşar Zahteroğulları Kars'ta

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları Vali Eyüp Tepe'yi ziyaret etti.

28 Ekim 2013 Pazartesi 12:11

Müsteşar Zahteroğulları Karsta

Kars Valisi Eyüp Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları’nın ziyaretinde yaptığı konuşmada Vali Konağının bir yılını doldurduğunu belirterek, “Sayın Ahmet Kara valimiz geçen sene burayı yenilemiş. 29 Ekim’de açmak bize nasip oldu. Valimizin burada çok emeği var. Bence faydalı ve iyi bir iş yapmış. Bizde kullanıyoruz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları’nın, Kars ziyaretine AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay da eşlik etti. Zahteroğulları’nın Kars ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Eyüp Tepe, ilk olarak konaktan söz etti ve konağın Kars tarihinde önemli bir yeri olduğunu söyledi. Vali Tepe, “Sayın Ahmet Kara valimiz geçen sene burayı yenilemiş. 29 Ekim’de açmak bize nasip oldu. Valimizin burada çok emeği var. Bence faydalı ve iyi bir iş yapmış. Bizde kullanıyoruz. Burası Cumhurbaşkanlığı binasıdır. Burası bir ara bağımsız devletken burası Cumhurbaşkanlığı binası olarak kullanılmış. Aynı bizim Çankaya Köşkü gibi. Daha sonra valilik ikametgah olarak kullanılmış. Bu güne kadar devam etmiş. İnşallah bugünden sonra da devam eder. Tabi binada orijinal bir şey kalmamış gibi gözükmekle beraber orijinal sistemleri duruyor. Duvarları hepsi kanallı.” dedi.

Vali Tepe ayrıca, “Öncelikle sayın müsteşarımıza serhat ilimiz Kars’ımıza hoş geldiniz diyorum. Yine Sosyal Hizmetler Genel Müdürümüz Abdülkadir Bey de beraberler, eşlik ediyorlar sayın müsteşarımıza. Tabi bizleri uzun süredir gözümüz yolda beklettiler. Onu da burada söylemiş olalım. Ama nihayetinde nasip bugüneymiş. Yoksa sayın müsteşarımız ile bu konuları bayağı oldu konuşalı.” diye konuştu.

Vali Tepe şöyle konuştu:

“Tabi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın ilimizde yapmış olduğu hizmetleri burada belki ifade etmenin gereği yok. Çünkü hepimiz biliyoruz. Sizlerde biliyorsunuz. Özellikle bu yeni yapılandırmadan sonra aile ve sosyal hizmetler bakanlığımız hakikaten özellikle taşrada çok çok önemli bir bakanlık. Özellikle vakıfların bünyesinde bulunması sosyal hizmetlerin  bünyesinde olması, çocuk esirgeme gibi. Yani tabana yayılan bütün hizmetlerin sizlerin bünyesinde olması dolayısıyla taşrada bizlerin aile sosyal ve politikalar bakanlığımızı son derece önemli bir konumda tutuyor. Özellikle vali ve kaymakamlar için daha da önemli. Çünkü bizim şuanda yapmış olduğumuz iş ve işlemlerin, hizmetlerin çok önemli bir bütünü aile ve sosyal bakanlığımız eliyle yürütülüyor. O manada öncelikle iş birliğiniz için, bizimle sürekli teşrif etmeniz dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum. Bir diğer önemli konuyu da bu arada söylemiş olayım. Belki arkadaşlarımıza bunu yeterince lanse edememiş olabiliriz. Sarıkamış şehitlerini anma programı çerçevesinde biz aile ve sosyal politikalar bakanlığının büyük desteğini görüyoruz. Önümüzde ki sene yüzüncü yılını eda edeceğimiz bu programda en zirveyi taşlandıracak olan eser aile ve sosyal politikalar bakanlığımız eliyle yapılmaktadır. Bu anlamda da biz başta sayın bakanımız olmak üzere sizlere müteşekkiriz. İnşallah Karsımız için çok güzel bir eser olacak. Bugüne kadar sanki unutmak istediğimiz o tarihin tozlu sayfalarını sizler sayesinde inşallah tekrar gün yüzüne çıkartacağız. Yeni neslin haberdar olmasını sağlayacağız.”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Zahteroğulları da şunları söyledi:

“Bende sizlere çok teşekkür ediyorum. Sayın valimizin,  milletvekillerimizin davetleri oldu. Biz birkaç defa program ettik. Ama bugüne nasip oldu. Biz insana dokunan bir bakanlığız.  Kars’ın benim hayatımda çok önemli bir yeri var. 1987-88 yıllarında bundan 25-26 yıl önce ben Kars’ta askerlik yaptım. Ama bir türlü yeniden gelmek nasip olmamıştı. Tam 25 yıl sonra Kars’ta olmaktan da müthiş bir heyecan duyuyorum. 25 yılda sadece gelirken gözledim.  Ülkemizin gelişmesini aslında gözlemlemiş oluyoruz böylece. Biz Türkiye’de gerçekten insana dokunan, devletin şefkatini,  desteğini, ilgisini gerektiren tüm kesimlerin bakanlığıyız. Sosyal politika zaten tanımı gereği toplumun refahını ve bütün  kesimlerin refahını arttırmayı hedefleyen bir mekanizma ve bir birimdir. Bizde sosyal politikalar bakanlığı olarak ne kadar iyi politikalar üretirsek üretelim Ankara’da şüphesiz esas olan saha da uygulanmasıdır. Dolayısıyla valilerimizde, milletvekillerimizde, buradaki il teşkilatımızda şüphesiz istişare halindeyiz.  Ama zaman zaman Ankara’da onların görüşlerini almak üzere toplantılar yapıyoruz. Zaman zaman da başta sayın bakanımız olmak üzere il genel müsteşar yardımcılarımız, genel müdürlerimiz ilgili arkadaşlarımızla Türkiye2de hemen hemen bütün yerleri geziyoruz. Uygulamalarımız yerinde görmek, planlanan politikaların uygulanmasını yerinde görmek bu anlamda varsa eksiklerimizi tespit etmek ve gerekli değişiklikleri yapmak önemli. Bu vesile ile de Kars’ta hizmetlerimizi yerinde görmek için bu bir fırsat oldu. Ben tekrar sayın valimize, sayın milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Kars halkına da sevgi ve saygılarımı iletiyorum.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER