Gazetekars

Muzaffer Yağcı Güven Tazeledi

Kars İl Genel Meclis Başkanlığı Seçimi bugün İl Genel Meclis Salonunda Meclis Üyelerinin katılımıyla yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Muzaffer Yağcı yeniden İl Genel Meclisi Başkanı oldu.

02 Nisan 2011 Cumartesi 07:18

Muzaffer Yağcı Güven Tazeledi

Her ayın ilk 5 günü toplanan İl Genel Meclisi, Nisan ayının ilk toplantısını bugün yaptı. Toplantıda tek gündem maddesi olan İl Genel Meclis Başkanlık seçimi yapıldı.

2 yıldır Meclis Başkanlığını yürüten mevcut İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, 23 Meclis Üyesinin katıldığı Meclis Başkanlık Seçiminde 23 oyun tamamını alarak yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi.

Yapılan oylama sonucunda Meclis Başkanı seçilen Muzaffer Yağcı, İl Genel Meclis 1. Başkan Vekili Harun Karslı, İl Genel Meclis 2. Başkan Vekili Mehmet Uray ve 2 asıl ve 2 yedek katip üyesi Mehmet Çakas (Asıl Katip Üye), Zekeriya Yurdalan (Asıl Katip Üye) seçilirken, 2 yedek katip üye ise Nizamettin Karabulutlu ve Şeymail Öztürk’tan oluştu.

Başkan ve üyelerinin seçimi sonrası İl Genel Meclisinin yeniden kendisini Meclis Başkanı olarak seçen üyelere teşekkür eden İl Genel Meclis Başkanı Muzaffer Yağcı, “Meclis Başkanlık Divanı 5302 sayılı İl Özel Kanununun 1. maddesi gereğince seçilmektedir. Bugün burada meclisimizin üyeleri arasında gizli oy ile Meclis Başkanı, Meclisin 1. ve 2. Başkanı, Vekilleri 2 asıl ve 2 yedek olmak üzere 4 Katip Üye ile ilk mali İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere seçilmiştir. Tüm illerde olduğu gibi Kars ilimizde de yasalaştıktan sonra bu görevi o günden bu güne kadar yürütme şansı buldum. Bugün de meclisimizin bu ulvi görevi tekrar bana vermesi benim için çok sevindirici bir olay. Bu göreve tekrar beni laik gördükleri için değerli arkadaşlarımıza yüce meclisimize çok teşekkür ediyor şükranlarımı arz ediyorum. Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da sizlere laik olmak için elimden gelen gayreti sarf edeceğim, bizim işimiz mezara kadardır. Bundan kalbinizden emin olduğunuz kadar emin olabilirsiniz. Bu görevi tekrar oy birliğiyle sunmanız beni çok duygulandırdı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi. 

Mecliste yapılan seçim ve toplantı sonrası Meclis Başkanı ve üyeleri Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulunup, İstiklal marşı okudular.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER