Gazetekars

"Müzakere Değil Mücadele Bekliyoruz"

MHP İl Başkanı Muhsin Ağçay : “Oluk Oluk Şehit Kanı Akıyor Türk Halkı Müzakere Değil Mücadele Bekliyor”

21 Ekim 2011 Cuma 08:11

Müzakere Değil Mücadele Bekliyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, AKP'yi çok sert sözlerle eleştirdi, yüreğimiz yanıyor, böyle acı görülmedi, dedi.

Başkan Ağçay, Hakkari'-nin Çukurca ve Yüksekova ilçesindeki askeri birliğe saldırı olayını değerlendirdiği basın toplantısında, acımız çok büyük, AKP'nin ülkeyi getirdiği noktayı görüyorsunuz, dedi.

Muhsin Ağçay, AKP'nin artık PKK'lılarla masada pazarlık değil, dağda ve şehirde mücadele etmesi gerekir, diye konuştu.

Başkan Muhsin Ağçay, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova ilçelerinde yapılan bu son saldırı, bıçağı kemiğe dayamakla kalmamış, neredeyse kesme durumuna gelmiştir. Bu acı tarifsiz, nefretimiz son derece büyüktür. Hergün verdiğimiz şehitlerin acısıyla yüreklerimiz yanarken, Hakkâri' den gelen şehit haberleri, yüreğimizi dağlamadı, bizi yakarak kül etti. Vicdanımız parçalandı. Bir ülke olarak, hep birlikte sarsıldık. Terörist başının yakalanmasıyla bitme noktasına gelen terör sorununun; "Kürt sorunu" olarak tanımlanmasıyla başlayan ve açılım tartışmalarıyla beslenen güdümlü siyaset sonucunda terörün yeniden hortlaması AKP'nin tavizkar siyasetidir" dedi.

Bu noktada, verilen bunca şehidin ardından klişe açıklamalarla yetinilmemesi gerektiğini belirten Ağçay, "Bu terör belasının mutlak surette son bulması ve sorumlularının bulunarak, en ağır şekilde cezalandırılması gerekmektedir. Bu vesile ile saldırılarda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar; ailelerine, devletimize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Eli kanlı teröristlerin kahpece düzenlediği eylemler tüm hızıyla sürerken, siyasilerin anlamsız çalışmaları ve terörün üzerine gitmemeleri yüce Türk Milletini derinden yaralamıştır."

Milliyetçi Hareket Partisi Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay sözlerine şu  şekilde devam etti : "Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütünün dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen gerçektir. İnsanlığa sığmayan, hiçbir haklı gerekçesi olamayacak, hain saldırıların taşeronları da failleri de bellidir. Her terör eylemi sonrasında, terörist faaliyetleri kınamak yerine, terörle mücadele eden kurumları eleştirerek, adeta olanlardan güvenlik güçle rimizi sorumlu tutmaya çalışanlar, oluk oluk şehit kanı akarken, oturdukları sırça köşklerden barış ve demokrasi  naraları atanlar, dağdan inen teröristleri davul zurna eşliğinde karşılayanlar, devletin hâkim ve savcılarını teröristin ayağına gönderenler, ekmeğini yediği, varlığını borçlu olduğu devletin kurumlarını içten içe yıpratanlar, terörle mücadele yerine teröristle müzakereye soyunanlar, bulundukları yeri bir kez daha gözden geçirsinler. Birçoğunun kalem tutan ellerine, şehitlerimizin kanları bulaşmıştır. Terörü, teröristi, hainleri ve tüm destekçilerini lanetliyoruz."

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER