Nükleer Tıp Merkezi Açıldı
KAÜ Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Merkezi Açıldı...
14 Temmuz 2016 Perşembe 13:26
Kars Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde Nükleer Tıp Merkezi açıldı. Tiroit (Guatr) hastalıklarında düşük doz radyoaktif iyot tedavisi, eklem hastalıkları ve kanserlerin kemiğe ağrılı yayılımlarında tedavi verecek olan Nükleer Tıp Merkezi, bugün hasta kabulüne başladı.
Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illeri için büyük öneme sahip olan Nükleer Tıp Merkezi’nde Tiroid Sintigrafisi, Paratiroid Sintigrafisi, Tc99m MIBI ile Myokard Perfüzyon Sintigrafisi, Dakriosintigrafi, 3 Fazlı Kemik Sintigrafisi, Sentinal Left Nodu Görüntüleme, Kemik Sintigrafisi, Lenfosintigrafi, DMSA Böbrek Sintigrafisi (Parankim değerlendirmesi), MAG-3 Böbrek Sintigrafisi (Böbrek Fonksiyon Değerlendirmesi), Akciğer Ventilasyon/Perfüzyon Sintigrafisi (Pulmoner Emboli Değerlendirmesi), Troid Uptake Değerlendirmesi, T1-201 ile Kemik Tümör Değerlendirmesi, T1201 ile Myokard Viabilite Değerlendirmesi, VUR Sintigrafisi ve GÖR Sintigrafisi yapılabilecek.
Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde tam teşekküllü faaliyete başlayan Nükleer Tıp Merkezi’ne ilişkin açıklamada bulunan Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Miktat Kaya, merkezin Kars’a ve bölge halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak; “2016 yılının Ocak ayında bahsetmiş olduğumuz Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Merkezi’nde bugün itibariyle aktif hasta alımına başlayarak ve bölgenin hizmetine sunduk. Nükleer Tıp Merkezi’nde Tiroid Sintigrafisi, Paratiroid Sintigrafisi, Tc99m MIBI ile Myokard Perfüzyon Sintigrafisi, Dakriosintigrafi, 3 Fazlı Kemik Sintigrafisi, Sentinal Left Nodu Görüntüleme, Kemik Sintigrafisi, Lenfosintigrafi, DMSA Böbrek Sintigrafisi (Parankim değerlendirmesi), MAG-3 Böbrek Sintigrafisi (Böbrek Fonksiyon Değerlendirmesi), Akciğer Ventilasyon/Perfüzyon Sintigrafisi (Pulmoner Emboli Değerlendirmesi), Troid Uptake Değerlendirmesi, T1-201 ile Kemik Tümör Değerlendirmesi, T1201 ile Myokard Viabilite Değerlendirmesi, VUR Sintigrafisi ve GÖR Sintigrafisi ve Tüm kemik tümörlerin değerlendirmesi gibi tam teşekküllü bir merkeze sahibiz artık.” dedi.
Erzurum’a sevkler azalacak!
Herhangi bir malzeme ve personel eksikliğinin olmadığını kaydeden Kaya, bölgeye hitap edecek merkezle Erzurum’a yapılan sevklerin de sona ereceğini müjdeledi. Kaya, “Bu merkezimizle Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan illerinin Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne Nükleer Tıp Sintigrafi konusunda yapılan sevklerin artık yapılmayacağı anlamı taşıyor. Nükleer Tıp Merkezimizde Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illeri için büyük öneme sahip ve artık Erzurum’a bu yönde sevk yapmak durumunda kalmayacağız. Bu anlamda merkezimizin Kars ve bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
Merkezin İlk Hastası Iğdır’dan!
Nükleer Tıp Merkezi’nin ilk hastasının Iğdır ilinden geldiğini kaydeden Başhekim Kaya, “Bugün itibariyle hasta kabulüne başladığımız merkezimizde 6 hastamız var. İlk hastamız Iğdır ilinden geldi, bir diğeri ilçemiz Kağızman ve geri kalan 4 hastamız da il merkezinden olmak üzere merkezimizde tedavilerine başlandı. İlgili illerin illerin il sağlık müdürlüklerine de gerekli yazılarımızı gönderdik ve önümüzdeki süreçte merkezimizin ciddi oranda hasta kabulü yapacağını söylemek mümkün.” Diye konuştu.