Gazetekars

Öğrencilerine Gülen Okullar

SODES projeleri kapsamında Kars’a 40 proje için ayrılan 5.250.000 TL bütçenin; 8 proje ile 824.713 TL’lik kısmını alan Arpaçay ilçeler arasındaki en büyük hissenin sahibi oldu.

27 Ocak 2011 Perşembe 07:21

Öğrencilerine Gülen Okullar

Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından Bölgede ilk defa 2010 yılında uygulanmaya başlanan SODES (Sosyal Destek Projeleri) kapsamında Kars’a 40 proje için ayrılan 5.250.000 TL bütçenin; 8 proje ile 824.713 TL’lik kısmını alan Arpaçay ilçeler arasındaki en büyük hissenin sahibi oldu.  Bu projelerin 4’ü Arpaçay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülüyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Biriminde görevli İngilizce Öğretmeni Mesut Yıldız, Projelerden sorumlu Şube Müdürü Metin Avcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Akın Oktay, İl genelinde elde edilmiş olan bu büyük başarının, projelerde yer alan öğretmenlerin göstermiş olduğu özverili çalışmaların bir sonucu olduğunu belirterek, “Proje Yazma sürecinde çok güçlü bir proje yazma ekibi oluşturuldu. İlçede hazırlanan hemen her projeye hem teknik hem de yazma konusunda destek sağlandı” dediler.

KABUL EDİLEN VE YÜRÜTÜLMEYE BAŞLANAN PROJELER:

1.BEN NEDEN YOKUM?: Projesiyle maddi imkanı olmayan 65 kız öğrenciye ortaöğretimde okuma imkanı sağlanacak olup, orta öğretimde okullaşma oranı artmış olacaktır. Öğrenciler üniversite gezileri ile vizyonlarını ufuklarını genişletirken; okula temin edilecek yeni kitaplar, bilgisayar, akıllı tahta gibi çağdaş eğitim materyalleriyle daha iyi bir eğitim olanağına sahip olacaklardır. Böylece Ortaöğretim okullaşma oranında da gözle görülür bir artış planlanmaktadır

2.ÖĞRENCİLERİNE GÜLEN OKULLAR: 36 Köy İlköğretim Okulunun küçük onarımı yapılıp burada zor koşullarda eğitim gören öğrencilerimiz daha iyi koşullara kavuşturulacaktır. Proje kapsamında köylerdeki İlköğretim okullarının tadilat ve iç-dış cephelerinin boyanması çalışmaları yer almaktadır. Proje kapsamında köylerdeki tüm ilköğretim okulları belirlenecek sıra çerçevesinde tadilat ve boya işlemlerine tabi tutulacaklardır.

3.KIZLARIMIZA UMUT YURDU: Amacımız taşıma imkanı olmayan 50 kız öğrencinin kalabileceği bir yurdu İlçemiz öğrencilerine kazandırmaktır. Arpaçay ilçesindeki yatılı okullardan 3 Kasım YİBO’nun kullanılmayan binasının bakım-onarım işlemleri yapılarak eksiklikleri giderilecek ve liseli kız öğrencilerimizin kullanabileceği bir Kız Yurdu oluşturulacak. Projenin tamamlanmasıyla hem kız öğrencilerimizin eğitim öğretim sürecine dahil edilmeleri sağlanacak hem de ortaöğretime devam eden kız öğrencilerimizin çok daha rahat şartlarda eğitim almaları sağlanacak.

4.KİTAPLA KUCAKLAŞTIRAN YİBO: Proje kapsamında Arpaçay YİBO’ya ait kütüphane yenilenerek kitap alımı yapılacak. Hedefimizde 10.000 kitap alımı var. Bütçenin tamamı kullanılacak. Okullarımızda öğrencilerin seviyelerine uygun, genel kültürlerini artırıcı ve araştırma yapabilecekleri kitapların bulunduğu kütüphanelerimiz yeterli değil. Öğrencilerimizin bu eksikliklerini gidermek, okumaya özendirmek ve okulumuza yakışır modern ve geniş kapsamlı bir kütüphane oluşturmak için bu proje hazırlanmıştır. İnanıyoruz ki bu proje sayesinde öğrencilerimiz çağdaş ülke insanları kadar kitap okuyacaklar ve genel kültür seviyeleri artacak. Okuduklarını daha kolay anlayacaklar, kendilerini daha kolay ifade edecekler ve böylece okul başarılarında da gözle görülür bir artış olacaktır.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER