Gazetekars

Ölüm Köprüsünde Gülünç Önlem

Kars'ta otoban yolu üzerinde bulunan ve hemen her gün her ile ulaşım sağlayan köprü dehşet uyandıran haliyle tehlike sinyalleri veriyor.

11 Haziran 2011 Cumartesi 08:26

Ölüm Köprüsünde Gülünç Önlem

Murat TAŞDEMİRCİ

Ulusal ve yerel basında defalarca yer alan köprünün bu acil durumu ve üzerinden geçen araç sürücüleri için tam bir ölüm riski oluşturan vaziyeti için alınan tabelalı önlem trajikomik bulundu.

Kars’ın Selim güzergâhında bulunan yarısı uçmuş köprünün üzerinde korkusuzca oynayan Yolgeçmez köyü çocukları bile levhalara gülerken “bunlar ne için anlamadık” diye konuştu.

Selim ilçesini geçtikten sonra Yolgeçmez köyü Güzergâhı’nda bulunan ve yan tarafından fay hattı geçmişçesine yarılarak kopmuş köprü için alınan önlem ne çocukları, nede üzerinden gelip geçen sürücüleri durduruyor.

SEÇİM İŞE YARAMADI

Daha önce de üzerinde kaza meydana gelmiş olan köprünün bir kısmı asfaltla beraber koparak sulara gömülmüş durumda. Kayma nedeniyle gün geçtikçe eğimi artan ve her geçen gün daha da tehlikeli bir hal alan köprünün alt kısmı boşlukta dururken, yan tarafta bulunan bariyerlerin bile köprüden ayrılmış vaziyeti, tam bir fay hattı görüntüsünde.

Ulaşım nedeniyle bu köprüyü her gün kullanmak zorunda kalan civar köy sakinleri; her an yıkılabileceği korkusuyla zor günler yaşadıklarını belirterek ”seçim zamanı olduğu için köprüye el atılır diye düşünmüştük ama seçim de fayda etmedi.”dedi.

Otoban yolunda bulunması nedeniyle Kars’ın başka illerle olan ulaşımı da bu köprü üzerinden yapılıyor. Bu nedenle her gün yüzlerce aracın gidip geldiği bu köprü her an yıkılabilecek durumu nedeniyle tehlike sinyalleri vermeye devam ediyor.

Kayması devam eden ve her geçen gün yolu daha da daraltan ve bu vaziyette kullanımına devam edilen köprü için yetkililerin almış olduğu bu komik önlem güldürürken, her an olabilecek bir felaketin bir an önce önlenebilmesi için yetkililerin acilen harekete geçmesi bekleniyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER