Gazetekars

Ömer Erim Baştimar Aday Adayı mı?

Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü İstihbarat Müdürü, eski Van AA Bölge Müdürü Ömer Erim Baştimar, Hüryurt'un 56. kuruluş yılı münasebetiyle gazetemizi ziyaret etti.

23 Ocak 2011 Pazar 13:28

Ömer Erim Baştimar Aday Adayı mı?

Gazetemiz hakkında bilgi alan Baştimar, ziyaretinde yerel medyanın önemine değindi.

 Baştimar şunları söyledi: ''Daha önce Van AA Bölge Müdürlüğü görevini yürütürken doğuda gazetecilik yapmanın zorluklarını yakından izleme imkanım oldu. Tabi bu zorluğu sahadaki muhabirlerimizin daha çok yaşadığı da bir gerçektir.Her ne kadar ulusal medyada yöneticilik yapıyor olsak da bizim de beslendiğimiz yerel medyadır, oradaki arkadaşlarımızdır. Şahsi görüşüm şudur ki bir yeri değiştirmek, geliştirmek istiyorsanız mutlaka orada görev yapan gazetecilerden işe başlamalısınız. Onları dinlemelisiniz, onlarla gezmelisiniz, onların şahit olduklarına şahitlik etmelisiniz ki yaşadığınız yeri anlayabilesiniz. Tabi sırça köşklerinde oturan, insanların içine çıkmayan gazetecilerden bahsetmiyorum, özellikle yerel medyada görev yapan, her zaman halkın içinde olan gazeteci arkadaşlarımdan bahsediyorum. Vatandaşlarımız televizyonlarınızın başında, alev alev yanan sobanın sıcağında o haberleri izlerken, onlar o bilgileri kamuoyuna ulaştırmak için karfırtına demeden,hatta zaman zaman tehditlere aldırış etmeden kameralarını çalıştırıyorlar, deklanşörlerine basıyorlar.

Baştimar, Hükümetin, Basın İlan Kurumu, valilikler ve basın meslek örgütlerinin de daha etkin çalışması gerektiğini belirterek, özellikle yerel gazeteci arkadaşlarımızın maddi bakımdan siyasetçilere bağımlı kalmaması için, maddi yönden yerel gazetecileri destekleyen kanunların çıkartılması gerektiğini kaydetti.

 ''HALKTAN TALEP VAR'' DİYEREK YALAN SÖYLEMEK İSTEMİYORUM

Baştimar milletvekili aday adayı olacağına ilişkin sorumuz üzerine de şunları söyledi:

''Şimdi bakın diğer aday adaylıklarını açıklayan arkadaşlar gibi 'halktan gördüğüm talep üzerine adayım' demeyeceğim.Çünkü öyle bir talep yok. Yalanla da başlamak istemiyorum bu işe. Şunu diyebilirim yakın arkadaşlarımızın ve ailemin talebiyle böyle bir konu üzerinde çalışıyorum. yıllardır Kars'a emek veren biriyim, bunu da yerel yöneticilerden tutun, milletvekillerimize kadar iyi bilirler. En son yürüttüğüm Kars-Iğdır-Ardahan Vakfı Gençlik kolları başkanlığım sırasında da İstanbul gelen çok sayıda öğrencimize destek oldum. Ama öncelikle şurası kesin buradaki tüm yerel ve ulusal medyada çalışan arkadaşlarımla sohbet etmeden, onların görüşünü almadan,onlarla günlerce toplantılar, değerlendirmeler yapmadan bu işe kalkışmayacağım. İkinci bir durağım ise sivil toplum kuruluşları olacaktır, onların da görüşleri son derece önemlidir.Ve yola onlarsız da çıkmanın bir anlamıyoktur. Bu ince eleyip sıkı dokumadan başlanılacak bir iş değildir. Çünkü böyle bir karar aldığımda geride bırakacağım, kaybedeceğim de çok şeyvar, ben Türkiye'de en genç bölge müdürü olmuş kişilerden biriyim. Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı gibi zor illerin bağlı olduğu bir bölge müdürlüğü bana emanet edilmiş ve üstesinden de başarıyla gelmişbiriyim.Ve şuanda da İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde, medyanın merkezinde bu işi yürütmekteyim. Adaylık durumunda Anadolu Ajansı'ndaki kariyerimi bırakacağımdan dolayı, tam bir konsensüs dahilinde, tartışmasız bir ortamda, tek amacın Kars'a hizmet olduğu bir durumda, Kars'a ve hemşehrilerime hizmetten hiçbir zaman kaçınmayacağımı bilmenizi isterim.''

ÖMER ERİM BAŞTİMAR’IN KALEMİNDEN ÖMER ERİM BAŞTİMAR…

1971 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde dünyaya geldim.İlk ve orta tahsilimi aynı ilçede yaptım. 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Okulu'nu kazandım. 1 yıl okuduktan sonra turizm fıtratıma ters geldiği için bırakarak Anadolu Üniversitesi'nde 2 yıl işletme okudum. Ardından 1994 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Okulu bitirme tezi olarak yazdığım ''Abdullah Öcalan ve Medyaya Yansıması'' isimli tezim o yıllarda özellikle eğitim çevresinde büyük ilgi gördü. İletişim Fakültesi'nden mezun olduğum yıl girdiğim üniversite sınavlarında Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandım.Gazetecilik mesleğinin yoğunluğu nedeniyle hukuk fakültesini bırakmak zorunda kaldım. Gazeteciliğe 1995 yılında İletişim Fakültesi Radyo Haber Ajansı'nı kurarak ilk adımı attım. 1996 yılında girdiğim Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ndeki muhabirlik zamanlarımda gösterdiğim başarıların ardından AA Van Bölge Müdürü olarak bu ile atandım. 2 yıllık Doğu görevinin ardından tekrar İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne geri dönerek buradaki görevime başladım. Üniversite yıllarında çok sayıda vakıf ve yardım kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldım. Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nde gençlik kolları oluşturulması çalışmalarını yürüttüm. Kars-Ardahan Iğdır Vakfı'nda da başkanlık yaptığım gençlik kollarında 2 yıl o bölgelerden gelen yüzlerce üniversiteli öğrenciyle birlikte çalıştık. Bölge gençlerine sahip çıkarak, sorunlarını çözmeye yönelik projeler geliştirerek hayata geçirdik.İHH İstanbul Fatih Merkez Müdürlüğü Gönüllüsü, Kimse Yok mu Derneği Van Şubesi gönüllüsü olarak çeşitli çalışmalarda bulundum. Aynı zamanda bazı STK'ların basınla ilişkilerini yönettim. 2003 yılında Zonguldaklı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Elçim Uzun ile evlendim. 'Dila İkra' isminde bir kız çocuğu sahibiyiz.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER