Önder Kahveci’yle yola devam
Türk Sağlık-Sen “Önder Kahveci’yle devam” dedi.
15 Şubat 2011 Salı 15:10
12–13 Şubat 2011 Tarihinde Ankara İçkale Otelde gerçekleşen Türk Sağlık-Sen 4.Olağan Genel Kurulunda Kars Şubesinden Hasan Gökçay ve Murat Şanlı oylamaya katılan delegelerin tamamının oyunu alarak Türkiye Kamu-Sen Üst Kurul Delegeliğine seçildi.
Büyük bir coşku içerisinde gerçekleşen Türk Sağlık-Sen 4. Olağan kongresi. 12 Şubat Cumartesi günü başladı. Kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet Ekici, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Osman Durmuş, Bayındırlık ve İskân Eski Bakanı Abdülkadir Akcan, Milletvekilleri, Siyasi parti temsilcileri, Türkiye Kamu-Sen bağlı Sendikaların Genel Başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Kongreye ayrıca, Azerbaycan Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Emin Efendiyev, Özbekistan Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Bahtiyar Hasanoviç, Kazakistan Sağlık-İş Sendikası Vilayet Başkanı Alexsandr Madiyarov ve Kıbrıs Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Oktar katıldılar.
Genel Kurulda Divan Başkanlığına Elazığ Şube Başkanı Reşit Kılıç seçilirken üyeliklere ise Rize Şube Başkanı Rıfat Terzi, Kastamonu Şube Başkanı Gürbüz Akın Saygat, Muğla Şube Başkanı İncilay Gezgin, Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Ali Çakal getirildi.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci konuşmasında "Siyasetçi, yönetici ve yandaşların kurduğu şeytan üçgenine" karşın 2002 yılında 46 bin 195 olan üye sayılarını 2010'da 93 bin 907'ye çıkarttıklarını belirtti. Kahveci, "İktidarla var olanlar, onlarla yok olacaktır. Kamu sendikacılığını ideolojik bir örgütçülük kalıbına sokanlar ise asla yükselemeyecekler ve her geçen gün güç kaybedeceklerdir. Geleceğe kalacak olan ise sadece Türkiye Kamu-Sen'dir" dedi.
Siyasi iktidardan kamu çalışanlarının gördüğünün sadece zulüm ve baskı olduğunu kaydeden Kahveci sözleşmeli istihdamının modern kölelik düzeni olduğunu kaydederek " Siyasi iktidar işten çıkarılma korkusuyla sindirilmiş, çalışma yaşamındaki tüm hakları idarecilerin iki dudağının arasına sıkıştırılmış, sosyal ve özlük hakları kısıtlanmış, kamu çalışanları istediği için sözleşmeli istihdama dört elle sarılmıştır. Sağlık Bakanlığında ise bu işi çığırından çıkarmışlar 7 farklı istihdam modeli ile kamuda bir rekora imza atılmıştır. Kamuda birliği bozan, çalışanı köleleştiren bu sözleşmeli düzen terk edilmeli, tüm çalışanlar kadrolu olarak istihdam edilmelidir." dedi.
Adaletsizliklerin sağlık çalışanlarını kuşattığını ifade eden Kahveci, "Bugün performansa dayalı döner sermaye sistemi ile çalışanlar arasında uçurumlar oluşturulmuştur. 12 Eylül'ün sağlık çalışanlarına haksızlığı olan tüm memurlardan günde 1 saat fazla çalışma 2010 yılında kanunla kaldırılmasına rağmen akıllara zarar genelgeler ile kılıfına uydurularak günde 9 saat çalışma sürdürülmektedir. Doktorların kurşunlanmasından ambulansların taşlanmasına kadar yayılan sağlıkta şiddete kayıtsız kalınmaya devam edilmekte, Devletin Hastaneleri Kamu Hastane Birlikleri Yasasıyla yandaşların ticarethanesine çevrilmek istenmektedir. Sorunlar öylesine çoğalmıştır ki, kamuda profesöründen hizmetlisine kadar herkes bu iktidar döneminde haksızlığa uğradığını düşünmektedir" dedi.
Kahveci Hükümetin adaleti hatırlaması gerektiğini belirterek "Ey Hükümet; Sizden Kanuni Sultan Süleyman'ın adaletini beklemiyoruz ama hiç olmazsa hak yemeyin, çalışanı mağdur etmeyin ve adalette hassasiyet gösterin diyoruz. Çünkü adalet mülkün temeli, mazlumun güvencesi, hakkında teslim aracıdır. Adalet, parti tabelalarında yazınca anlam kazanmayan, uygulandıkça itibar gören, uygulayıcısı takdir edilen bir kavramdır" dedi.
Genel Başkan Önder Kahvecinin ardından sırasıyla Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Osman Durmuş, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Azerbaycan Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Emin Efendiyev, Özbekistan Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Bahtiyar Hasanoviç, Kazakistan Sağlık-İş Sendikası Vilayet Başkanı Alexsandr Madiyarov ve Kıbrıs Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Kemal Oktar birer konuşma yaptılar.
Genel Kurulda ayrıca sendikal mücadelemiz sırasında vefat eden Genel Mali Sekreteri Ömer Güngörmüş ve Kırıkkale Şube Başkanı ailelerine Türk Sağlık-Sen ailesinde görev almış olan Eski Şube Başkanlarına hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi verildi.
Plaket törenin ardından tüzük değişiklikleri yapıldı. Kongre 13 Şubat Pazar akşamı seçim sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi.
4. Olağan Genel Kurul Sonucunda Türk Sağlık-Sen'in yönetimi ise şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu (Asil): Önder Kahveci (Genel Başkan), Zafer Yıldırım ( Genel Başkan Yardımcısı –İdari İşler ), Hasan Şirin (Genel Başkan Yardımcısı-Mali İşler), Kürşat Atmaca (Genel Başkan Yardımcısı-Teşkilatlandırma), İsmail Türk (Genel Başkan Yardımcısı-Toplu Sözleşme ve Mevzuat), Abdurrahman Uysal ( Genel Başkan Yardımcısı-Eğitim ve Basın), Leyla Polat (Genel Başkan Yardımcısı- Sosyal İşler ve Dış İlişkiler )
Türk Sağlık-sen Kars Şubesi yönetiminden Hasan Gökçay ve Murat Şanlı İse oylama katılan delegelerin tamamının oyunu alarak Türkiye Kamu-Sen Üst Kurul Delegeliğine seçildi.
Kahveci kongre ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede Türk Sağlık-Sen'in coşkulu bir şekilde kongre sürecini tamamladığı belirtilerek " Türk Sağlık-Sen olarak 4. Olağan Genel Kurulumuzu coşkuyla, birlik ve beraberlik içinde tamamladık. Sendikamız için 4. Olağan Genel Kurulumuz bir sıçrama tahtası, yeni zirvelere doğru ilerlemenin ilk adımı olacaktır. Türk Sağlık-Sen etkin ve verimli sendikacılık anlayışıyla inandığı yolda yürümeye devam edecektir. Başta Türk Sağlık-Sen delegeleri olmak üzere, kongremize katılan herkese sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum" dedi.