Gazetekars

Ortak Hedef Kars'a Hizmet Olmalı

Ak Parti Kars Milletvekili Aday Adayı Ömer Erim Baştimar: “Hayalim Kars'tan Türkiye Siyasetine Yön Vermek”

08 Mart 2011 Salı 07:38

Ortak Hedef Karsa Hizmet Olmalı

Kars Arpaçaylı hemşehrimiz gazeteci Ömer Erim Baştimar, AK Partiden aday adayı olduğunu açıklayarak, ''Adaylık durumunda kariyerimi bırakacağımdan dolayı, tam bir konsensüs dahilinde, tartışmasız bir ortamda, tek amacın Kars'a hizmet olduğu bir anlayışla hemşerilerime hizmetten hiçbir zaman kaçınmayacağımı bilmenizi isterim''dedi.

Baştimar, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’u ve AK Parti İl Başkan Yardımcısı Nevzat Şakiroğlu’nu makamında ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Baştimar hayalinin 'büyük Kars, güçlü Karslı' olduğunu ifade ederek,''İzmir'de eğer bir Karslının burnu kanıyorsa orada olacağız. Karslılar olarak gerçek siyasetten uzak durmayacağız.Kars'tan Türkiye siyasetine yön vereceğiz'' dedi.

AK PARTİ EZBERLERİ BOZDU

Türkiye'de AK Parti iktidarı ile siyasette bugüne kadar bilinen tüm ezberlerin bozulduğunu belirten  Gazeteci Ömer Erim Baştimar, Türkiye'nin 8 yıllık istikrarlı bir dönem geçirdiğini ifade etti. 

Siyasette uzun ömürlü olabilmenin tek yolunun hizmetten geçtiğini belirten Baştimar "Türkiye'de siyasi partiler iktidara geldikten sonra bir oy kaybına uğrarlar. Bunun nedeni seçimler öncesi halkın kendilerinden bekledikleriyle, seçimler sonrası aldığı hizmetin doğru orantılı olmamasıdır. 8 yıllık AK Parti iktidarı bize şunu gösterdi ki, siyasette güç hizmetin gücüdür. Siz halkınıza hizmet noktasında gecenizi gündüzünüze katarak çalışırsanız, halk da bunun karşılığını size oy olarak verir. Bu nedenledir ki, başbakanımız sayın Erdoğan iktidardayken oyunu sürekli yükseltebilen tek liderdir."

ORTAK HEDEF KARS'A HİZMET OLMALI

12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde memleketi olan Kars'a daha iyi bir hizmet için kolları sıvayan, Ömer Baştimar,şunları söyledi: "Esas olan şey benim milletvekili olmamdan öte, olduğum takdirde ne yapabileceğimle ilgili. Şimdi bakın diğer aday adaylıklarını açıklayan arkadaşlar gibi 'halktan gördüğüm talep üzerine' diye bir cümle kurmayacağım. Çünkü halkın kişiler üzerinde bir talebi yok. Halkın talebi; aş, iş, yol, su kısacası hizmet üzerine. Esas mesele burasıdır. Adaylık noktasına gelince. Siyaseti düşündüğüm ve siyaset yapmayı arzu ettiğim kentin memleketim Kars ve partide AK Parti.  Ancak öncelikle  bu karar benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Ben yıllardır hem mesleki, hem sosyal hem de sivil toplum anlamında ortak akla inanarak hareket etmiş bir insanım. Dolayısıyla şuan da ailem, meslektaşlarım, STK'nın yöneticileri, iş ve sanat camiasından dostlarımla görüşmeler yapıyorum. Benim amacım memleketim Kars'tan milletvekili olmak değil, Kars'a Milletvekili olarak ekonomik, sosyal, sanatsal ve siyasi katkılarda bulunmak" dedi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşlarından,valiliklerden çalışmalarından  ötürü plaket aldığını belirten Baştimar Ayrıca siyasetçilerle gezdiği çok sayıda ülkede gördüklerini öğrendiklerini Kars'ın hakkettiği yere gelebilmesi için kullanacağını ifade etti.

SİYASET BENİM İÇİN HİZMET ARACI

Siyasetin bir hizmet aracı olduğunun altını çizen Baştimar siyasetin hizmet aracı olduğunu ifade etti. Baştımar sözlerini şöyle sürdürdü: “Aldığım kararla  gazetecilik mesleğimdeki kariyerine nokta koyacağım.  Türkiye'de en genç bölge müdürü olmuş kişilerden biriyim. Van, Hakkari, Bitlis ve Ağrı gibi zor illerin bağlı olduğu bir bölge müdürlüğü bana emanet edildi ve çok şükür görev süremi layıkıyla tamamladım. Ve şuanda da İstanbul bölge Müdürlüğü'nde, medyanın merkezinde bu işi yürütmekteyim. Adaylık durumunda kariyerimi bırakacağımdan dolayı, tam bir konsensüs dahilinde, tartışmasız bir ortamda, tek amacın Kars'a hizmet olduğu bir anlayışla hemşerilerime hizmetten hiçbir zaman kaçınmayacağımı bilmenizi isterim" dedi.

YILLARDIR KARS İÇİN ÇALIŞIYORUM

Kars bölgesine yönelik geçmişten bugüne yaptığı çalışmalardan da bahseden Baştimar sözlerini şöyle sürdürdü; "Ben yıllardır memleketim Kars'a ve Karslılar'a emek veren biriyim. Bunu bölgemizde görev yapan yerel yöneticilerden tutun, milletvekillerimize kadar herkes iyibilir. Memleketimizle ilgili her etkinlik, organizasyon ve hizmet noktasında bana ihtiyaç duyulan her adımın içinde oldum. Kars - Ardahan - Iğdır Vakfı Gençlik Kolları Başkanlığım sırasında özellikle eğitim bursları konusunda gençlerimize ciddi katkılar sundum. 17 yıldır gazetecilik yapıyorum. Her nekadar memleketimin dışında bu mesleği icra ediyor olsam da insan olarak ta, gazeteci olarak ta memleketimden kopmadım. Kars bölgesinin sorunları ile yakından ilgilendim. Bireysel diyaloğum olan medya, iş, sanat, siyaset ve bürokrasi dünyasından kişilerin dikkatini bölgeye çekerek sorunların çözümünde katkı sunmaların sağlamaya çalıştım."

ANADOLU'DAKİ  GAZETECİLERİN SORUNLARIYLA İLGİLENECEĞİM

Anadolu ve Kars basının sorunlarına da değinen ve doğuda görev yapan gazetecileri başarılı bulduğunu belirten Baştimar; "Daha önce bölge müdürlüğüm görevini yürütürken doğuda gazetecilik yapmanın

zorluklarını yakından izleme imkanım oldu. Tabi bu zorluğu sahadaki muhabirlerimizin daha çok yaşadığı da bir gerçek. Her ne kadar ulusal medyada yöneticilik yapıyor olsak da bizim de beslendiğimiz yerel medyadır, oradaki arkadaşlarımızdır. Şahsi görüşüm şudur ki bir yeri değiştirmek, geliştirmek istiyorsanız mutlaka orada görev yapan gazetecilerden işe başlamalısınız. Onları dinlemelisiniz, onlarla gezmelisiniz, onların şahit olduklarına şahitlik etmelisiniz ki yaşadığınız yeri anlayabilesiniz. Tabi sırça köşklerinde oturan, insanların içine çıkmayan gazetecilerden bahsetmiyorum. Özellikle yerel medyada görev yapan, her zaman halkın içinde olan gazeteci, muhabir ve yazar arkadaşlarımdan bahsediyorum. Vatandaşlarımız televizyonlarının başında sıcak evlerinde o haberleri izlerken, onlar o bilgileri kamuoyuna ulaştırmak için kar fırtına demeden, hatta zaman zaman tehditlere aldırış etmeden kameralarını çalıştırıyorlar, deklanşörlerine basıyorlar. Dolayısıyla özellikle yerel basın kuruluşlarının ve çalışanlarının şartlarının iyileştirilmesi konusunda Hükümetin, Basın İlan Kurumu, Valilikler ve meslek örgütlerinin daha etkin çalışması gerekiyor. Yerel gazetecileri destekleyen kanunların çıkartılması gerekiyor" dedi.

ÖMER ERİM BAŞTİMAR’IN ÖZGEÇMİŞİ:

1971 yılında Kars'ın Arpaçay ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve orta tahsilimi aynı ilçede yaptım. 1990 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Okulu'nu kazandım. 1 yıl okuduktan sonra turizm fıtratıma ters geldiği için bırakarak Anadolu Üniversitesi'nde 2 yıl işletme okudum. Ardından 1994 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldum. Okulu bitirme tezi olarak yazdığım ''Abdullah Öcalan ve Medyaya Yansıması'' isimli tezim o yıllarda özellikle eğitim çevresinde büyük ilgi gördü. İletişim Fakültesi'nden mezun olduğum yıl girdiğim üniversite sınavlarında  Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni  kazandım.Gazetecilik mesleğinin yoğunluğu nedeniyle hukuk fakültesini bırakmak zorunda kaldım. Gazeteciliğe 1995 yılında İletişim Fakültesi Radyo Haber Ajansı'nı kurarak ilk adımı attım. 1996 yılında  girdiğim Anadolu Ajansı İstanbul Bölge Müdürlüğü'ndeki muhabirlik zamanlarımda gösterdiğim başarıların ardından AA Van Bölge Müdürü olarak bu ile atandım. 2 yıllık  Doğu görevinin ardından tekrar İstanbul Bölge Müdürlüğü'ne geri dönerek buradaki görevime başladım. Üniversite yıllarında çok sayıda vakıf ve yardım kuruluşlarında gönüllü olarak görev aldım.  Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nde gençlik kolları oluşturulması çalışmalarını yürüttüm.Kars -Ardahan Iğdır Vakfı'nda da başkanlık yaptığım gençlik kollarında 2 yıl o bölgelerden gelen yüzlerce üniversiteli öğrenciyle birlikte çalıştık.Bölge gençlerine sahip çıkarak, sorunlarını çözmeye yönelik projeler geliştirerek hayata geçirdik.İHH İstanbul Fatih Merkez Müdürlüğü Gönüllüsü, Kimse Yok mu Derneği Van Şubesi gönüllüsü olarak çeşitli çalışmalarda bulundum.Aynı zamanda bazı  STK'ların basınla ilişkilerini yönettim.2003 yılında Zonguldak'lı İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu Elçim Uzun ile evlendim.'Dila İkra' isminde bir kız çocuğu sahibiyiz.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER