Gazetekars

Özel sektör Sarıkamış’a yöneliyor

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, özel sektörün Sarıkamış’a yöneldiğini ve bunun da mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirterek, İzmirli bir işadamının şu anda ilçede otel yapımına başladığını ifade etti.

24 Temmuz 2011 Pazar 21:04

Özel sektör Sarıkamış’a yöneliyor

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Sarıkamış’ın kendine has çok önemli projelerinin olduğunu ve bunların hayata geçirilmesiyle ilçenin önemli ölçüde turizme hizmet edeceğini söyledi.

Özbilen, Sarıkamış içme suyu ile ilgili, şu anda Kızılçubuk Mevkiinde bulunan gölet yaparak bunu çözme gayreti içinde olduklarını, 210 litrelik arıtma tesisi ile bu yönde faaliyete geçeceklerini ifade etti. Özbilen, bu göletin gelecek sene Devlet Su İşleriyle yürüttükleri çalışmalarla faaliyete geçirilmesiyle birlikte bu sorunu aşacaklarını vurguladı.

Sarıkamış’ın kaldırımlarının parket taş olduğunu fakat bunların iklim şartlarına uygun olmadığını belirten Özbilen, andezit taşla kaldırımları yeniden döşeme içinde olduklarını, ihalenin iptal edildiğini ve yeniden ihaleye çıkılacağını kaydetti.

İş merkeziyle ilgili de açıklamada bulunan Özbilen, iş merkezinin 2012 yılında teslim edileceğini, iş merkezinde çalışmaların sürdüğünü söyledi.

“Sarıkamış turizm bölgesinde çalışmalarımız var” diyen Özbilen, “Artık turizmciler Sarıkamış’a yöneldi. Bugüne kadar en büyük şanssızlığımız otelleri yapan kişilerin turizmci olmamasından kaynaklanıyordu. Turizmci değildiler. Ama şu anda İzmirli bir turizmci ilçemizde otel temeli attı. Bunlar bir araya geldiğinde bir güç olarak önümüzü açacaktır. Birlikten kuvvet doğar felsefesiyle yola çıkarak özel sektörü harekete geçirmek gerek. Özel sektör bir yere çivi çakmadığı müddetçe sadece devletin imkanlarıyla bir yere gidilemiyor. Şu anda görülüyor ki özel sektör Sarıkamış’a yöneldi. İnşallah böylelikle Kars’ı ve Sarıkamış’ı el birliği ile belli bir potaya çekeceğiz. Bizde Sarıkamış Belediyesi olarak imkanlarımızı bu yönde seferber edeceğiz” dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER