Gazetekars

Özge Eczanesi Açıldı

Vali Kara: “Doktorların eğri büğrü yazılarını okumak için bir ders verildiğini zannediyordum.”

23 Ocak 2011 Pazar 12:42

Özge Eczanesi Açıldı

Kars’ta Bahçelievler Mahallesi’nde Özge Babürşah’a ait Eczanenin açılışında konuşan Vali Ahmet Kara, Eczacılık Fakültesinde doktorların eğri büğrü yazılarını okumak için bir ders verildiğini zannettiğini söyledi.

Vali Kara, “Eskiden eczacılık fakültesinde doktorların eğri büğrü yazılarını okumak için bir ders verildiğini zannediyordum. Yani özel ders mi alıyorlar acaba nasıl okuyorlar diye merak ediyordum işin şakası bir tarafa eczaneler bizim hayatımızda her zaman hayati önemi olan müesseselerdir. Hem ticari, hem sağlık, hem kamu, hem özel müesseseler ve özet olarak toplumun bütün kesimini ilgilendiren, yani toplumun hiçbir kesimi yok ki eczaneyle ilgisi olmasın böyle bir müessese. Dolayısıyla çok önemli bir müessese. Ben arkadaşımızı kutluyorum böyle bir müesseseyi ilimize kazandırdığı için. Dediğim gibi eczacılar hep ilgi alanımız olmuştur bizim, yerine göre eczacılar plastik damga basarak ilaç fiyatlarını yükseltmişleridir. Yerine göre eczacılar mağdur olmuşlardır sosyal güvenlik kuruluşlarından 6 ay 1 sene ilaç paralarını alamamışlardır. Yerine göre devlet zaman zaman eczacılığa soyunmuş, hastanelerde eczaneler açmış, eczacıların ekmeklerine ortak olmaya çalışmıştır.” dedi.

Vali Kara daha sonra şunları söyledi: “Ama son düzlükte, son gelinen noktada eczaneler için bir takım zorluklar yaşansa bile güzel bir yola girildiğini düşünüyorum. Her ne kadar kendileri kar marjlarının düştüğünü düşünse bile, düştü tabi kar marjları, çünkü dünyada herkesin kar marjları düşüyor dünya sabit dünya büyümüyor ama insanların nüfusu artıyor, ihtiyaçlar artıyor, insanların tüketim ihtiyacları çeşitleniyor, dolayısıyla insanlar daha fazla çalışmak zorunda kalıyorlar, her şeyi daha çok insan paylaşıyor, eczacıların kar marjları düştü ama son gelinen nokta çok güzel oldu. Şu anda zannediyorum ilaç paralarınızı alıyorsunuz değimli normalde alabiliyorsunuz. Ama artık vatandaş doktorun yazdığı ilacı eczaneye getirdiği zaman hemen ilacını alıp gidiyor. 2 eczacılarda artık düzgün çalışan, dürüst çalışan, kanuni şartlar dahilinde çalışan eczacıların, artık mağdur olmayacakları bir sisteme kavuştuklarını düşünüyorum. Karekot uygulaması başlatıldı ilimizde. Bu eczanenin ilimize, ülkemize, bütün insanlara hayırlı olmasını diliyorum, sahibine de hayırlı olsun bol kazançlar getirsin inşallah”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER