Gazetekars

Polenle mücadele

Kars Belediyesi Park, Bahçe ve Mezarlıklar Müdürlüğü, kentin dört bir yanında polenle mücadele çalışması başlattı. Polenden rahatsız olan vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen ekipler polen barındıran kavak ağaçları kökünden kestiler.

22 Haziran 2011 Çarşamba 07:35

Polenle mücadele

Havada uçuşan polenlere alerjisi olan bir çok vatandaşın nefes almakta bile zorlandıkları, gözlerine ve burunlarına kaçan polenlerden rahatsız oldukları gözlendi.

Kimi vatandaşlar ise polen olsa bile ağaçların kesilmesine karşı olduklarını söylerken kimileri de polenli kavak ağaçlarının kesilip yerlerine polen taşımayan başka ağaçlar dikilmesi gerektiğini belirttiler.

Polenle mücadele çalışmaları bugün de GAMP caddesinde devam etti. Belediye ekipleri şehrin çeşitli yerlerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda polenleri ile sağlık açısından çevreye zarar verdikleri gerekçesi ile tehlike saçtıkları bilinen kavak ağaçlarını bir bir kestiler.

İşçilerin urganla rüzgara direnmesiyle birlikte ağaçlardan rüzgarın etkisiyle ters yöne düşmesi ilginç görüntüler oluşturdu. Gözüne polen kaçan bir işçinin yardımına ise arkadaşları koştu. Vatandaşlar ise, yere düşmesiyle birlikte çevreye yayılan polenlerden korunmak için gözlerini ve burunlarını elleriyle kapatmak zorunda kaldılar.

POLENLERİN ZARARLARI

Polenler; neden olduğu alerjilerin nezle, burun akıntısı, tıkanıklık, hapşırık, göz kızarması, kaşıntı gibi şikayetlerle kendini belli ediyor. Polenler sadece ağaçların, çiçeklerin olduğu yerde bulunmuyor. Polenler havada bulutlar halinde rüzgarın da etkisiyle yüzlerce kilometre öteye taşınabiliyorlar. Kişi “ben ağaçlı bölgede yaşamıyorum” diyebilir, ancak polenler sadece ağaçlı alanlarda bulunmuyor. Astım, nefes darlığı gibi şikayetleri bulunanlarla alerjik hastalıkları olanların bu mevsimde daha dikkatli olması gerekiyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER