Gazetekars

Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yılı

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü törenlerine katılan Kars Valisi Ahmet Kara, temsiz anonsuyla polislerin 10 nisan Plis Bayramını kutladı.

11 Nisan 2012 Çarşamba 16:00

Polis Teşkilatının 167. Kuruluş Yılı

Valilik önündeki Atatürk anıtına İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak tarafından çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Burada konuşma yapan Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, 10 Nisan 1845’te kurulan polis teşkilatının, geçen süre zarfında, eğitim seviyesi, insan kaynakları, ulaştığı teknoloji yönünden örnek gösterilecek bir kuruluş haline geldiğini ve yeniliklere açık, halkın değişen beklentilerine cevap verebilecek çok önemli bir kurum imajı kazandığını söyledi.

Kars Emniyet Müdürlüğü personeli olarak, halkın, öğrencilerin yanında, serhat şehrinin huzur ve güvenliği için görev başında olduklarını belirten Çakmak, “Başta asayiş, terör ve kaçakçılık olayları olmak üzere, vatandaşlarımızın günlük aktivitelerini olumsuz etkileyebilecek bütün olayların üzerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Güvenlik hizmetlerinin sağlanmasının yanı sıra, kurumumuzca sosyal sorumluluk alanında da, sayın valimiz önderliğinde yürütülen kardeş aile projesi ve SODES kapsamındaki yıldızlar kaybolmasın projesi ile çalışmalar yürütülmekte olup, yine SODES kapsamında umut otobüsü ve ecdadı ziyaret projelerimiz de çok kısa bir süre sonra halkımız için hayata geçirilecektir. Kars polis teşkilatı olarak bizler ülkemizin en huzurlu şehirlerinden birisi olan, doğunun bu uygar kentindeki sorunsuz güvenlik hizmetlerinin daha ileri seviyelere ulaştırılması için can siper hane bir biçimde görev yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, makamında tebrikleri kabul etti. Vali Ahmet Kara da telsiz anonsuyla polis teşkilatının kuruluş yıldönümünü kutladı.

Törene 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Gürcan, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Uçar ve daire müdürleri katıldı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER