Gazetekars

Popüler Meme Token İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Gelişmeler Bekleniyor

Kripto para piyasasında bir parlayıp da sönene coin’ler bir de adından sürekli söz ettiren coin’ler bulunuyor.

26 Eylül 2024 Perşembe 17:00

Popüler Meme Token İle İlgili Önümüzdeki Günlerde Gelişmeler Bekleniyor

Kripto para piyasasında bir parlayıp da sönene coin’ler bir de adından sürekli söz ettiren coin’ler bulunuyor. Özellikle meme token sınıfında yer alan Shiba Inu da (SHIB) adından sürekli söz ettiren kripto paralar arasında yer alıyor. Türkiye’nin popüler kripto para haber sitelerinden COINTURK de Shiba Inu ile ilgili son gelişmeler değiniyor.

Kripto Para Piyasasında Shiba Inu Neden İlgi Çekiyor?

Shiba Inu, Dogecoin'e benzer şekilde bir "meme coin" olarak başladı. Genellikle sosyal medya ve internet kültüründen esinlenilen bu tür para birimleri, genç yatırımcılar arasında popüler hale geldi ve viral olma potansiyeline sahip. Shiba Inu'nun maskotu olan Shiba Inu köpeği, bu ilgiyi daha da artırıyor. Öte yandan Shiba Inu, özellikle 2021 yılında büyük bir değer artışı yaşadı. Bu durum, yatırımcıları hızlı kazanç elde etme umuduyla çekti. Yüksek volatilite, kısa sürede büyük karlar (ve kayıplar) vaat ediyor.

Buna ek olarak Shiba Inu'nun arkasındaki topluluk, sosyal medyada oldukça aktif ve bu da kripto paranın tanıtımını ve popülerliğini artırıyor. Ayrıca, çeşitli sosyal medya platformlarında ve kripto para odaklı forumlarda yoğun bir şekilde tartışılıyor. Ayrıca Shiba Inu, sadece bir meme coin olmanın ötesine geçmeye çalışıyor ve DeFi (merkeziyetsiz finans) özelliklerini ve NFT projelerini entegre etmeye başladı. Bu tür geliştirmeler, token'e daha fazla kullanım durumu ve değer katmayı amaçlıyor.

Bunların yanında SHIB, birim başına çok düşük bir fiyata sahip olduğu için, yatırımcılar büyük miktarlarda token alabiliyor. Bu durum, daha büyük ve daha pahalı kripto paralara kıyasla psikolojik bir avantaj sağlayarak yeni yatırımcıları cezbedebiliyor.

SHIB İle İlgili Gelişmeler

Kripto meraklısı Raajeev Anand, Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama ile yapılan röportajdan bir video paylaştı ve Shiba Inu’nun baş geliştiricisinin önümüzdeki günlerin SHIB için dönüm noktası olabileceğini ima ettiğini belirtti. Anand ekibin yakında Shiba Inu ekosistemi için “gerçek kullanım alanları” açıklamayı planladığını ifade etti.

Buna ek olarak Kusama ayrıca X biyografisini “Preparing to #Treat the generals” olarak değiştirdi, bu da layer-3 ağı lansmanının yakın olabileceğini gösteriyor. 2024 başında ekip layer-3 ağını geliştirmek için TREAT token satışlarıyla 12 milyon dolar fon topladı. Ağın adını henüz açıklamamalarına rağmen TREAT token’ın yeni ağ için araç ve yönetim token’ı olacağı düşünülüyor.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER