Gazetekars

Prof. Dr. Aygün Attar'ın "Aşura Günü" mesajı

Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi ve Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar'ın "Aşura Günü" mesajı şöyle :

14 Temmuz 2024 Pazar 00:30

Prof. Dr. Aygün Attar'ın "Aşura Günü" mesajı

Bugün Aşura günü.

Hak için haksızlığa isyan edenlere selam olsun. Adalet için kendisini şehit eden Peygamber Efendimizin çiçek kokulu torunu,

Zülfikar kılıçlı, ilmin kapısı Hazreti Ali'nin yiğit evladı,

Hazreti Fatiman'ın ciğerparesi

Hazreti Zeynep'in sesi nefesi,

Hazreti Hüseyin ve onun gibi hak yolunda baş verenlere selam olsun..

Bu müsibet insanlığın başka müsibetlere düçar olmaması için hepimize ders olsun. Lebbeyk ya Hüseyin .. Lebbeyk..

Bugün Aşura..

"Kerbela hadisesi İslam tarihinin en hüzünlü olaylarından biridir.

İslam dinini peygamberi Hz. Muhammed’in biricik torunu, cennetle müjdelenmiş İslam halifesi Hz. Hüseyin ve ailesinin haince şehit edildikleri olay Muharrem’in onuncu günü gerçekleşmiştir.

Muharrem’in onuncu günü yani Aşura gününde birçok olay yaşandığı rivayet edilir.

Her bir rivayet edilen olay müjdeli iken Kerbela olayı bunların tam tersi hüzün verici bir olay olarak Aşura gününde anılmaktadır."

Ot kökü üstünde biter...

Hz. Ali ve Muaviye arasındaki 657 senesinde gerçekleşen Sıffin Savaşında Muaviye karşısında savaşanların suyunu keserek oğlu Yezid'in 680 senesinde Kerbela'da Hazreti Hüseyin ve taraftarlarına yaptığı gibi susuz bırakmıştı. Ama tarih herşeyi göze alarak haksızlığa karşı direniş gösteren Hazreti Hüseyin'i İslam dünyasında zulme başkaldırının simgesi , Müaviye ve Yezid'i ise yüzyıllardır lanetle anılan şahıslar olarak yazdı sayfalarına...

Hazreti Ali der ki : " Haksızlığa karşı susarsınız, hakkınızla birlikte Şerefinizi de kaybedersiniz ".

Dolayısıyla Hazreti Hüseyin' in Mekke'den Kûfe'ye doğru yola çıkışı zalime ve zülme karşı meydan okumanın, dik duruşun tarihidir. Onunla birlikte olmak zülme, saltanata, haksızlığa, İslâm dışılığa karşı olmaktır. Kerbela'da yaşanan müsibete mezhepçilik açısından değil adalet ışığında bakıldığında olayın büyüklüğü daha net şekilde ortaya çıkıyor.

Ehli Beyte zulmün İslamiyette günah olduğunu bildiği halde Ömer İbn Saad Rey şehri valiliğine atanma pazarlığı karşılığında makam şevki ile 4 bin beşyüz kişilik bir orduyla Kerbela’ya

adalet için 72 kişiyle birlikte haksızlığa dur diyen Hazreti Hüseyin'in üstüne gitti.

Peygamber Efendimizin nur-u-didem dediği sevgili torununa ilk oku atanlardan olduysa da uğrunda herşeyi feda ettiği valiliği alamadı, aldatıldı, kullanıldı ve daha sonra kendisini menfur Kerbela müsibetinde suç ortağı yapanlar tarafından öldürüldü... Makam hırsı, zengin olma hevesi ona daima lanetle anılacağı bir ihaneti yaptırdı...

33 kılıç yarası ve 34 darbe ile anca yere yıkılan Hüseyin'e kimsenin yaklaşmaya cesaret edemediğini gören Şimr, hemen kılıcını çekip Hüseyin’in kafasını gövdesinden ayırdı.

Askerler gerek Hüseyin’in başsız bedenini ve gerekse çadırdaki karısı, kızı, oğlu ve yakınlarının karısı çocuklarını yağmaladılar. Hüseyin’in kesik başını alan Şimr, hasta olduğundan savaşa katılamıyan oğlu Ali (Zeynelabidin) ve kadınlarla çocukları çıplak develere bindirip kafile halinde Şam’da haber bekleyen Yezid’e götürdü. Aynı Şimr’in 656’daki Sıffin savaşında Ali’nin yanında olarak Muaviye’ye karşı çarpıştığı bilinmektedir...

Şimr, dönek hain onursuz olarak tarihe geçti.

Emevi geleneği olan iktidarı ele geçirmek ve saltanatı sürdüre bilmek için her tür adilliği mübah gören,makam, mevki ,zenginlik karşılığında islamiyete zarar verenlere lanet olsun.

Hak yolunda zalimin zulmüne meydan okuyan, dik duran ve direnerek şehadete erenlere selam olsun.

Muharremliği bölücülük ayına, Aşura gününü kanlı teatral gösteriye dönüştürenler de Kerbela müsibetini yapanlarla aynı zihniyete sahipler. "LEBBEYK ALLAHUMME LEBBEYK, LEBBEYKE LA ŞERİKE LEKE LEBBEYK, Lebbeyk ya Ali Lebbeyk ya Hüseyin"

Diyenleri üzmemek için ağlamadan önce düşünmeliyiz, yaşananlardan ders almalıyız, şekilci değil gerçekçi olmalıyız aksi takdirde İslam Dünyası daha çok ağlar, çok musibetler yaşar.

Lebbeyk...

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER