Gazetekars

Rektör Kapu: “Sağlık hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor”

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu düzenlediği basın toplantısında, Tıp Fakültesi Hastanesinde tam kapasiteyle koronavirüs hastalarına yönelik tedavilere devam edildiğini söyledi.

16 Eylül 2020 Çarşamba 16:10

Rektör Kapu: “Sağlık hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor”

Volkan KARABAĞ

Hastanede diğer birimlerde sağlık hizmetlerine devam edildiğini açıklayan Rektör Kapu, “Ülke genelinde olduğu gibi Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinde de pandemi süreci davam ediyor. Hastanemizde şu anda neredeyse tam kapasiteyle COVİT hastalarımızı tedavi ediliyor. Dünkü rakamlara göre 30’a yakın hastamız tedavi altındadır. Bu sayı hızlı bir şekilde değişiyor. Eskisi gibi çok fazla süre yatan hastamız yok. Bazı hastalarımız bir iki gün tedavi oluyor ve birkaç gün iyileşme evresine girince evinde gönderiliyor. Şu anda bir problemimiz yok.” dedi.

Doktor yokluğu sorununu da ortadan kaldırmak için çaba sarf ettiklerini de söyleyen Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, “Sadece çocuk polikliniği ile kadın doğumda sorunlarımız var. Bunun sebebi de çocuk bölümümüzde iki doktorumuz yan dal kazandı. Onların eşleri de doktordu. Ama şu anda 4 tane pediatrist hoca başvuru yapacak ve bu konuda görüştük. 4 tane kadın doğum personelimiz var.  Süreleri bir ay sonda bitecek doktorlarımız da var. Ayrıca altı çocuk doktoru için kadro ilanına çıktık ve görüştüğümüz ve başvurma kabul eden doktor da bulduk. Doğumhane servisine ebe aldık. Ama ebe başvurusu olmadı. Tekrar ilanda çıkacağız. Aynı zamanda baraj şartını da kaldıracağız. Yani ALES puanı 60 olanın altında başvuru almaya başlayacağız. Dolayısıyla Kars’tan da ebelik mezunu olan veya bu konuda şartları uygun olan herkes başvurabilecek. Bu konuda yedeklerin başvurusunu da bekliyoruz. Çünkü doğumhanede ebe olmadığı için açamıyorduk. Şimdi 16-17 tane ebe kadromuz var. Bunlarında da yarısının atamasını yaptık. Doğumhanemiz zaten kuruludur ve her şey hazır haldedir. Doktor anlamda da çalışmalarınız devam ediyor. Gerek Sağlık Bakanlığımız nezdinde gerekse kendi ilanlarımıza hız verdik. Son olarak Bakanlığımızda anestezi uzmanı talep etmiştik ve bir tane bize verdiler. Sayın milletvekillerimiz ile birlikte gitmiştik ve o görüşmelerimizde anestezi Profesör hocamız oldu. Zaten fiili olarak kendisi de buradadır ve bizim asli personeliniz oldu.  Ameliyatta noktasında da sorunumuz yok. Ama pandemiden dolayı bazı çok acil olmayan ameliyatlar ertelenebiliyor. Buna da doktorlar karar veriyor.  Acil olmazsa mutlaka olması gereken ameliyatlar varsa onlar kesinlikle yapılıyor. Zaten herhangi bir sorun yok. Tabii bu süreç dinamik bir süreç değil. Bazı zamanda bir anda bakıyorsunuz birçok doktor birden ayrılıyor, bizde planlamayı ona göre yapıyoruz. Daha sonrada bu boşluğunu yansıtmadan hızlı bir şekilde doldurmamız gerekiyor. Bu da tabii ülke genelinde çok sayıda hastanede açıldığı için dolayısıyla doktor sayıda kasıtlı hale geldi. Bazı branşlarda zorlanıyoruz ama bununla ilgili birimlere makamlar nezdinde sürekli bir başvurularımız ve çabamız var. Sayın vekillerimiz de bu konuda duyarlılar ve çok da destek veriyorlar. Kendilerini teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Sayın Valimize de durumu aktarıyoruz ve gerekli müdahalelerde bulunuyor. Bizler birlik içinde, el ele şehrimizin sağlık sisteminin mümkün olduğu kadar ayakta tutarak, insanlarımızın sağlık hizmetlerini en iyi şekilde almasına özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER