Gazetekars

Sağlık Eczanesi açıldı

25 Yıllık Tecrübe Yeniden Hizmete Açıldı...

17 Aralık 2011 Cumartesi 08:30

Sağlık Eczanesi açıldı

Kars Eski Devlet Hastanesi karşısında 25 yıl Karslılara hizmet veren Sağlık Eczanesi, bundan sonra da yeni Kars Devlet Hastanesi karşısında daha donanımlı olarak Karslıların hizmetine açıldı.

Kars Devlet Hastanesi karşısında hizmete vermeyi amaçlayan eczanenin açılışı Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektörü Sami Özcan, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Azerbaycan Kars Başkonsolos Vekili Asiman Aliyev ve çok sayıda vatandaşın katılımlarıyla gerçekleşti.

25 yıllık tecrübesinin tekrar hayata geçiren eczanenin hastane yakınında olması Karslılara avantaj sağlarken, hastane bölgesinde de yapılanmaya büyük ölçüde güç kattı. Açılış sonrası konuşma yapan Vali Ahmet Kara, “Açılışı yapılan bu eczane tecrübeleriyle zaten var olan bir eczanedir. Bugün de tecrübelerini yeniden hayata geçirdikleri için kendilerini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi. Vali Ahmet Kara daha sonra komşu Taha Eczanesi’ne de ziyaret gerçekleştirerek, eczane sahipleriyle bir süre görüşüp, sorunlarını dinledi.

Açılış sırasında Ölçek Gazetesi Muhabiri Tacettin Durmuş’un “Hükümetin 2012 yılında hayata geçireceği tane tane ilaç satışı üzerine çalışmalar başlattığını bu nedenle ilaç üreten firmalar ve eczaneler ne şekilde etkilenecek” sorusunu yanıtlayan Sağlık Eczanesi sahibi Necmi Kocaoğlu şunları söyledi; “Bazı kronik ilaçlarda büyük ambalajların olması lazım. Hasta belki ömür boyu bu ilacı kullanmak zorunda kalabilir, bu tür kronik ilaçlar için bir sıkıntı yok ama kronik olmayan, kısa süreli kullanılması uygun görülen ilaçların ambalajları daha küçük olabilir. Buna örnek olarak bir antibiyotik 5 gün kullanılacaksa buna göre bir ambalajın olması tabi ki daha uygun olacaktır. Bununla birlikte adet olarak kullanılan ilaçların tane tane olması da insanların iyileşmesine bir fayda sağlayacağını da düşünmüyorum. Bu uygulamada ifade edilmek istenen bazı ilaçların ambalajını düşürmektir ve hasta 5 günlük tedaviyle 10 adet ilaçla idare edebiliyorsa, 20 tane almasını önlemektir. Sanayi mutlaka bu ilaçları üretirken kısa süreli ilaçlardaki sayıyı azaltacaklardır ve ona göre ambalaj uygulayacaklardır.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER