Gazetekars

Salı Pazarı “Çarşamba Pazarı”na döndü

Kentin giriş ve çıkışı olan ve halk arasında Salı Pazarı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesiyle İnönü Caddesini birbirine bağlayan bölge adeta “Çarşamba Pazarına” döndü.

07 Ekim 2019 Pazartesi 22:16

Salı Pazarı “Çarşamba Pazarı”na döndü

Harakani Devlet Hastanesi, Diş Hastanesi, Kafkas Üniversitesi, Harakani Havalimanı gibi çok sayıda devlet kurumu, okulların ve sayısız işyeri ve evler ile kente giriş-çıkış güzergahı, bilinmez bir bilmeceye dönmüş durumda.

Kentin iki büyük ve ana caddelerini birbirini bağlayan ara sokaklarda gerek yol ve kaldırım sorunu, gerek park sorunu gerekse trafik işaretlerinin yetersizliği çevredeki vatandaşları ve güzergahı kullanan araç sahiplerini isyan ettirdi.

Tüm sorunların bununla bitmediği bölgede, Cumhuriyet Caddesi ile Şehit Er Emin Polat Sokak’ın kesiştiği noktada kaldırımın yetersiz olduğu, yayaların karşıdan karşıya geçerken araçlarla kesiştiği ve olası kazalara da davetiye çıkarıldığı gözlendi.

YETKİLİLER ÇÖZÜM NOKTASINDA NE YAPIYOR?

Cumhuriyet ve İnönü Caddeleri kaldırımlarıyla beraber Karayolları ağıyla yeniden yapıldı. Ancak, gerekli altyapının tamamlanmadan yapıldığı ve olası bir altyapı sorununda asfaltın veya kaldırımın sökülerek bu sorunun giderileceği ve zamanla asfalt ve kaldırımların deforme olacağı görünüyor. Ayrıca kavşak yetersizliğinin de gözlendiği bölgede yapılan çalışma sadece ‘eskiyi kaldır, yeniyi koy’ düsturuyla yapıldığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Belediye sorumluluk alanında olan ara caddelerin de yapılan yerel seçimin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmesine rağmen ne yol ne de kaldırım çalışmasında gözle görülür hiçbir çalışması mevcut değil. Gerekçesi de sıkça yapılan basın toplantısında “Belediyenin borcunun çok olduğu ve hesaplarda haciz olduğu” gösteriliyor. Ayrıca trafik işaretlerinin de sadece ana caddelerde olduğu kentte, sokak aralarından ana caddelere geçiş yapmak isteyen araç sahiplerinin de büyük zorluk çektiği ve kontrolsüz çıkışlarda ise olası kazalara davetiye çıkarttığı gözleniyor.

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ise kent içerisinde bazı caddeler ile kent giriş ve çıkışlarda yaptığı uygulamanın haricinde sokak aralarında herhangi bir çalışmasının olmadığı, park sorunundan dolayı yayaların büyük sıkıntı çektiği ve araç sahiplerinin ana caddelere çıkmak için araçlarından boyunlarını yola kadar uzatmak zorunda kaldıkları ifade ediliyor.

BU BİLMECE NASIL ÇÖZÜLECEK?

Yetkililerin, çalışmalarını titizlikle ve büyük özveriyle yapmasını isteyen vatandaşlar, “Burası ilçe veya kasaba değil. Burası bir şehir. Hem de bu şehir 5 bin yıllık geçmişi olan bir şehir. Bazı bahanelerin arkasına saklanarak çoktan yapılması gereken hizmetler maalesef Kars’ta yapılmamış ve yapılmıyor da. Kars sadece Faikbey, Atatürk ve Kazımpaşa Caddeleriyle sınırlı değil. Cumhuriyet ve İnönü Caddelerinden günde binlerce araç geçiyor. Bu iki caddeleri birbirine bağlayan sokaklar ise kaderine terk edilmiş durumda. Özellikle Salı Pazarı olarak bilinen bu bölgede yaşanan sorunlar ise hat safhada. Trafik işareti yok, otopark yok, kaldırım yok, yol yok ve en önemlisi can güvenliği yok.” ifadesini kullandılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER