Gazetekars

Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nden Duyuru

Kars Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden İki Duyuru

18 Şubat 2011 Cuma 09:11

Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nden Duyuru

BEYANNAME SÜRESİ 28 ŞUBAT’TA SONA ERİYOR

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre; ölçü ve ölçü aletlerinin belirli sürelerde periyodik muayeneye tabi tutulması zorunlu olup, damga süreleri dolmuş bulunan ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenelerinin yaptırılması için beyanname verme süresinin 28 Şubat 2011 Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona ereceği belirtildi. 

Bu nedenle;

-10 yıllık damga süresini doldurmuş elektrik, su, doğalgaz sayaçları ile 2 yıllık damga süresini doldurmuş hassas kütle ölçüleri, 5 kg’dan yukarı kütle ölçüleri, hassas mekanik tartı aletleri; okuma, çıktı verebilme veya başka elektronik cihazlarla bağımlı çalışabilme özelliğine sahip elektronik tartı aletleri, maksimum kapasitesi 2000 kg’dan fazla olan tartı aletleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonları, taksimetre, naklimetre, akaryakıt ölçek ve sayaçları ile likit petrol gazı (LPG) sayaçlarını bulunduran kişi ve kuruluşların, ölçüler ve ayar yönünden bağlı bulundukları İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüklerine,

-2 yıllık damga süresini doldurmuş uzunluk ölçüleri (tek parçalı ağaç metreler), akıcı maddeler için hacim ölçüleri, kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg’a kadar (5kg dahil) hassas olmayan kütle ölçüleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler ile maksimum kapasitesi 2000 kg’a kadar (2000 kg dahil) elektronik tartı aletlerini bulunduran kişi ve kuruluşların, ölçüler ve ayar yönünden bağlı bulundukları Grup Merkezi Belediye Ölçüler ve Ayar Memurluklarına,bir dilekçe ile başvurarak muayene gününü belirleyen belge almaları gerekmekte. 

Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesini yaptırmayanlar hakkında, 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununun ilgili maddeleri uyarınca yasal işlem yapılacak.

İlgililere Önemle Duyurulur. 

YILLIK İŞLETME CETVELLERİNİN VERİLMESİ 

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü’nce; 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2010 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleriyle ilgili açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “29 Nisan 2011 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.” denildi. 

Buna göre;

1-Kars Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünden temin edecekleri veya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı web sayfası (www. sanayi.gov.tr) “On-line neler yapabilirim” başlığı altında sırasıyla “ Görev ve Hizmetlerimiz” “Sanayicilere” linkleri kullanılarak “Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır” bölümünde yer alan, SANSİC B formu doldurularak, bir dilekçe ekinde KARS Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne verilir. 

2) Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr) “on-line neler yapabilirim” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetveli İşlemleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir. 

Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği; 616 TL idari para cezası uygulanır. 

SANAYİ SİCİLİNE KAYIT

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2 nci maddesi gereği sanayi işletmeleri faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içinde sanayi siciline kayıt olmak zorundadırlar. 

Sanayi siciline kayıt olmayan sanayi işletmeleri hakkında Kanunun 9 uncu maddesi gereği 616 TL idari para cezası uygulanır. 

Müracaat için, Kars Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğünden veya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı web sayfası www.sanayi.gov.tr “On-line neler yapabilirim” başlığı altında sırasıyla “ Görev ve Hizmetlerimiz” “Sanayicilere” linkleri kullanılarak “Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır” bölümünden bilgi alınabilir.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER