Gazetekars

Sandalyeleri Minikler Doldurdu

Boş Kalan Protokol Sandalyelerini Minikler Doldurdu…

28 Şubat 2011 Pazartesi 08:22

Sandalyeleri Minikler Doldurdu

Murat TAŞDEMİRCİ 

Her yıl, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışmaları birçok ilde olduğu gibi Kars’ta da Kapalı Spor Salonu’nda 51 okulun folklor grubu katılımıyla  gerçekleştirildi. 2 gün süren yarışmalarda, folklorik esintiler, keyif verici sunumlarla görücüye çıkarken, çekişmeli ve renkli görüntüler izleyicilerden tam puan aldı. Zaman zaman heyecan fırtınasının da estiği yarışmalarda geleneksel ve stilize dallarda olmak üzere; küçükler, yıldızlar ve gençler kıyasıya mücadele etti. Kazanan ekiplerin açıklanmasının ardından Valilik Kupasının verilmesiyle yarışma sona erdi. Yarışmanın güne damgasını vuran en dikkat çekici olayı ise Valilik Kupası altında düzenlenen yarışmanın valisiz yapılmasıydı.

Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı’nın 2010-2011 eğitim- öğretim yılı programı çerçevesinde, gerçekleştirilmekte olan Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmaları, birçok yerde olduğu gibi ilimizde de 2 gün süren etkinliklerle yapıldı. Her ilin kendi temsilcilerini belirlediği yarışmalarda, Kars temsilcileri için, küçükler ve yıldızlar stilize kategorisinde yarışan ilköğretim okulları birincileri ile gençler ve yaygın eğitim kurumları kategorisinde stilize ve geleneksel dallarda birinciler belirlendi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan yarışmalarda izleyiciler tarafından katılımın yoğun olması memnunluk yaratırken, protokol sandalyelerinin boş kalması miniklere yaradı.

GÖRSEL ANLAMDA YARIŞMA ZİHİNSEL ANLAMDA MOTİVASYON

Çocuklarımızın Türk Milli Eğitiminin genel temel ilkelerine uygun olarak yetişmesi, gençlerimizin beden, zihin ve ruh sağlığının dengeli bir şekilde yetiştirilmesini, ders dışı zamanlarda bu olumlu faaliyetlerle değerlendirilerek kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasını sağlamak ve ayrıca yetenek ve beceri anlamında gerekli donanımı kazanmalarını sağlamak amacıyla her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan bu faaliyetlerle hem görsel hem de zihinsel anlamda hedeflenen motivasyonla öğrenciler olduğu kadar veliler de keyifli anlar yaşadı.

Çok sayıda izleyicinin bulunduğu salonda oldukça çekişmeli geçen halk oyunları gösterisi yetişkinlerden büyük ilgi görürken, zaman zaman heyecanlanan seyirciler, oyun ekiplerini alkış yağmuruna tuttu. Kazanan grupların çığlık çığlığa sevincinin yanında kazanamayan miniklerden bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

İlköğretim Küçükler Kategorisi Geleneksel Yarışma Dalında; Fevzi Paşa İlköğretim Okulu birinci, Ziya Gökalp İlköğretim Okulu ikinci ve Halime Arslan İlköğretim Okulu üçüncü olurken, İlköğretim Yıldızlar Kategorisi Geleneksel Yarışma Dalında 100. Yıl YİBO , İsmet Paşa İlköğretim Okulu ve Atatürk İlköğretim Okulu ilk üçü paylaşan okullar oldu.

Gençler Kategorisi Geleneksel Yarışma Dalında sırasıyla; Selim Lisesi, Kağızman Lisesi ile Gazi Kars Anadolu Lisesi dereceye girerken, Yaygın Eğitim Kurumlar Arası Geleneksel Dalında; Kars Halk Eğitim Merkezi, Digor Halk Eğitim Merkezi ve Kağızman Halk Eğitim Merkezi ilk üçü paylaştı.

VALİLİK KUPASI VALİSİZ VERİLDİ

Kazanan folklor ekiplerinin açıklanmasının ardından sıra Valilik Kupası’nın verilmesine geldi. Salonda bulunan bütün izleyicilerin gözü Kars Valisi’ni ararken, valinin salonda olmaması şaşkınlık yarattı. Kupayı Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Güven verdi.  Böyle anlamlı bir günde protokolün ve özellikle valinin olmaması yarışmayı kazanan ekiplerin sevincine gölge düşürdü.

Yarışma sonucunda kazanan ekipler 12-13 Mart tarihleri arasında Artvin’de yapılacak olan yarışmalarda ilimizi temsil etmek üzere Erzurum, Trabzon, Samsun, Rize ve Iğdır illerinin temsilcileriyle yarışacak.  

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER