Gazetekars

Sarıkamış Şehitleri unutulmadı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 90.yılında Sarıkamış Şehitleri unutulmadı

31 Ekim 2013 Perşembe 09:34

Sarıkamış Şehitleri unutulmadı

Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) üyeleri ve bir grup öğretmen, Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümü nedeniyle Sarıkamış Harekatında şehit düşen 90.bin Mehmetçik anısına ilçe merkezinde bulunan Yukarı Sarıkamış Şehitliğin ziyaret ederek dua etti

Dernek başkanı Nuri Sezer, burada yaptığı konuşmada,19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük fedakârlıklarla başlattığı milli mücadele, Türk milletinin inanç ve azmi sayesinde başarıyla sonuçlandığını söyledi.

29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilanıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurulduğunu belirten Sezer, şunları kaydetti:” Cumhuriyet, Şehitlerimiz ile bütün Türk milletinin yüreğindedir. Şehit, Allah katında diri olandır.Şehit çokluktan kurtulup Bir'i bulandır. Her şeyi çürüten topraklar, şehidi can diye saklar. Türkiye Cumhuriyetini kurup bizlere armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını Cumhuriyetimizi korumak için canlarını feda eden şehitlerimizi saygıyla anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.” Konuşmaların ardından dernek üyeleri ve öğretmenlerin dua ettikten sonra Kuran-ı Kerim Tilavetiyle  okunmasıyla ziyaret sona erdi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER