Gazetekars

Sarıkamış’ta Köy Yolları asfaltlanıyor

Sarıkamış’ta 27 kilometre köy yolunun asfaltlanması için ihale düzenlendi.

07 Mayıs 2011 Cumartesi 08:55

Sarıkamış’ta Köy Yolları asfaltlanıyor

Kars Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş: 2011 KÖYDES programı kapsamında bu yıl önceden gerekli tespitleri yaparak, hazırlıklarını tamamladığımız çalışmalar daha planlı yapıldığından, zamanında tamamlanacaktır.

Sarıkamış’ta 27 kilometre köy yolunun asfaltlanması için ihale düzenlendi.

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında, Sarıkamış Başköy, Armutlu ve Kazıkkaya grup köy yollarında 27 kilometre 1. Kat asfalt kaplama işi 21 Nisan 2011 tarihinde kdv hariç 1 milyon 337 bin TL karşılığında bir firmaya ihalesi yapıldı. Yer teslimi yapılan yol çalışmaları 90 gün içerisinde bitirilecek ve bu asfalt yoldan aynı güzergahta bulunan 15 köy yararlanacak.   

Sarıkamış’ta inşaat sezonunun kısa süreli olmasından dolayı, Ocak ayında Köylerin alt ve üst yapı ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla, 55 köy muhtarıyla düzenlen toplantıda bir araya gelen Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçeye bağlı 55 köyün içme suyu, yol, menfez, okul ve diğer ihtiyaçlarının belirlenerek, bir plan ve proje çerçevesinde yapılması için muhtarlarla ortak çalışma başlatmıştı. Ocak ayında başlatılan çalışmaların sonucu olarak Sarıkamış Kaymakamlığı Nisan ayında KÖYDES çalışmalarına başladı.  

Daha önce yapılan çalışmaların dağınık halde olması nedeniyle zaman kaybının yanı sıra yapılan hizmetlerinde eksik ve yarım kaldığını belirten Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, “Biz acil ihtiyaçları tespit edip bir plan ve program çerçevesinde aynı güzergah üzerinde bulunan köylerimizi 10’arlı gruplara ayırarak çalışmalarımıza başladık. Özellikle köy yolları maliyeti düşük olduğu için mucur kaplama şeklinde yapılıyordu. Ancak buda çabuk bozuluyor. Biz yapacağımız çalışma ile bütün imkanlarımızı seferber edip, grup köyler arasındaki yolları peyderpey sıcak asfalt yapacağız” dedi.

Ayrıca 16 köyde ek içme suyu, 12 köyde ise menfez çalışma ihalelerinin yapıldığını belirten Kaymakam Ermiş, “İlçemize bağlı 55 köyde dere geçiti ve su giderlerinde kullanılmak üzere muhtelif ebatlarda Korige boru (Menfez Tipi) alım ihalesi yapılmış olup, teknik elemanlarca tespiti yapılan köylere dağıtımı yapılmıştır. 2011 KÖYDES programı kapsamında bu yıl önceden gerekli tespitleri yaparak, hazırlıklarını tamamladığımız çalışmalar daha planlı yapıldığından, zamanında tamamlanacaktır” diye konuştu. 

-KHA-

 

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER