Gazetekars

Sarıkamış’tan Van’a yardım eli

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, Kars Sarıkamış Kaymakamlığı ile Sarıkamış Belediye Başkanlığı tarafından 2 kamyon yardım malzemesi Van’a götürülmek üzere yola çıktı.

25 Ekim 2011 Salı 07:56

Sarıkamış’tan Van’a yardım eli

Sarıkamış İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, KHA muhabirine yaptığı açıklamada, Van’daki depremde yardıma muhtaç vatandaşlara destek vermek amacıyla yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “İlk etapta Kaymakamlık ve Belediyemizle birlikte deprem bölgesine gönderilmek üzere 10 ton paket su ile 100 adet odun ve 100 adet de kömür sobası iki kamyona yüklenerek yola çıktı. Böyle zamanlarda vatandaşlar olarak birbirimize yardım etmek zorundayız. Acılarımızı, üzüntülerimizi paylaşarak azaltmalıyız. Bizler yardımsever bir milletiz. Depremin ardından o bölgedeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara toplumun her kesiminden büyük destek sağlanacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Özbilen ise, “Acımız büyük. Can kaybına yol açan depremden sonra Van’lı vatandaşlarımıza el uzatmak için harekete geçtik. Van’da yaşanan deprem felaketinde yine aynı acıları yaşamanın üzüntüsünü duyuyoruz. Vatandaşlarımızın acılarını paylaşıyoruz. Felaket nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını ve bu acı tablonun daha fazla ağırlaşmamasını umut ediyoruz. Deprem bölgesindeki ihtiyaçlar çerçevesinde yardımlarımız devam edecektir” diye konuştu.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve Belediye Başkanı İlhan Özbilen, yüklenen kamyonları kontrol ederek görevli personeli uğurladılar.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER