Gazetekars

Şeker-İş’ten adaylara çağrı

Türkiye Şeker Sanayi İşçileri (Şeker-İş) Sendikası Kars Şubesi Başkanı Ertan Altunoğlu, Kafkas Haber Ajansı’nı (KHA) ziyaret ederek, Kars’ın bütün milletvekili aday adaylarına çağrıda bulundu.

09 Nisan 2011 Cumartesi 08:14

Şeker-İş’ten adaylara çağrı

Altunoğlu, “1993 yılından bu yana Kars ilimizde bacası tüten tek fabrikamız olan şeker fabrikamızın ayakta kalabilmesi için çalışmalarınız ve programlarınızın başında bulunması gereken en önemli konulardan biri Kars Şeker Fabrikası olmalıdır.” dedi.

“İlimiz kalkınmada öncelikli iller arasında olmasından dolayı fabrikamız kapatılmamalıdır.” diyen Altunoğlu, “Fabrikamız yalnızca bir çalışmalarına değil pancar eken çiftçisine, nakliyecisine, hayvancılık yapan üreticilerine, Kars halkı esnafına, çalışan işçisi ve memuru olmak üzere geniş bir aile ortamının geçiş kaynağıdır. Devletin yem bitkilerine verdiği desteklemeleri ile yöremiz çiftçilerini pancar tarımından uzak durur hale getirmiştir. Ham madde olan şeker pancarı ekiminin daha artırılması için seçim çalışması yaptığınız tüm köy, ilçe, kasaba ve mahalle çiftçilerine pancar ekerek fabrikamızın bacasının tütmesi için tüm çiftçilerimizin duyarlı olmasını ve tüm siyasi partilerin adaylarının Kars Şeker Fabrikasına sahip çıkmasını temenni ediyoruz.” diye konuştu.

Altunoğlu daha sonra şunları söyledi: “Fabrikamız çiftçi geliri ve yöre ekonomisi açısından en yüksek katma değer yaratan ürünlerden biri olan ailenin tüm fertlerine iş imkanı sağlayan pancar tarımı Kars çiftçisi ve halkı için alternatifsizdir. İşletmemizi sosyal amaçlı işletmelerden ekonomik amaçlı işletmeye dönüştürmek için çalışmalarının ve Kars çiftçisinin hedefi olmalıdır. Ancak son zamanlarda yöremiz çiftçilerinin pancar tarımından vazgeçmeleri fabrikamızın üretim kapasitesinin büyük ölçüde düşmesine sebebiyet vermektedir. Daha önce ilimizde özelleştirilen, yerine villalar yaptırılan işletmeler olan Süt Fabrikası, Et Balık Kurumu, Deri Fabrikası, Ayakkabı Fabrikası, Çimento Fabrikası gibi işletmelerin durumunu düşürülüp, işsizliğin artarak ilimizde başka yerlere göçün önüne geçilmesi için ilimizde tek olan sanayi kuruluşu olan fabrikamızın üretiminin devam etmesini sağlamalıyız. Hedefimiz 80 bin ton pancara ulaşmak için sayın fabrika müdürümüzle birlikte biz çalışanlar olarak işçisiyle, memuruyla el ele vererek, Kars halkının da desteğiyle biz bu yılki üretim miktarını inşallah gerçekleştireceğimize inanıyoruz”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER