Gazetekars

Sendikada 120 kişilik istifa!

120 kişilik Türk Eğitim-Sen üyeleri basın açıklaması yaparak sendikadan istifa ettiklerini duyurdu.

14 Nisan 2022 Perşembe 11:50

Sendikada 120 kişilik istifa!

Volkan KARABAĞ

Üyelerden yapılan ortak basın açıklamasında, “arkadaşımızla haksızlık karşısında susmayacağımızı, ilkelerimizden sapmayacağımızı bildirerek 14.04.2022 tarihi itibariyle istifa ettiğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.” denildi.

Üyeler tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

“‘Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır’ düsturu ile göreve başladığımız ilk günlerden bugüne kadar Türk Eğitim-Sen sevdası ile hemhal olduk. İnandık, adalet ve liyakate kucak açtık, ertelemedik, üşenmedik, vazgeçmedik, kimseyi ötekileştirmeden üyelerimizin ve tüm eğitim çalışanlarının sesi olduk.

13 Kasım 2021 tarihinde ilimiz Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan genel kurul öncesinde genel kurulun oluşturulması için usulün yanlış olduğu, gerekli seçim ve koordinasyon çalışmalarının yürütülmediği eski yönetim kurulu üyeleri tarafından yüksek sesle her ortamda ifade edildi. Kars Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Genel Kurulu öncesinde ilimize iştirak eden ve o günlerde Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Yaşar Şahindoğan isimli zat-ı muhterem Türk Eğitim-Sen’li arkadaşlarımız arasına nifak tohumlarını ekmiştir. Şöyle ki Türk Eğitim-Sen eski genel başkan yardımcılığını gururla taşıdığına inandığımız mümtaz şahsiyet ilimize geldiği saatlerde şehrin o tarihi atmosferini içine çekerek sokaklarda dolaşmış İLKSAN seçimlerinde bizleri yarı yolda bırakan arkadaşlarımızı tek tek ziyaret ederek bir takım makam odalarında ağırlamıştır. Alelacele gecenin bir yarısı yönetim kurulu dışındaki arkadaşları çağırarak toplantı yapmış alınan kararları baskı ile değiştirmiş gibi Türk Eğitim-Sen’e gönül veren kişileri yok sayarak statükoyu yada ilerleyen günlerde  bir güç savaşını tercih edeceğini o günlerde tahmin etmeye çalıştığımız bu muhterem gururla şehrimizden ayrılmıştır. Kars Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Genel Kurul seçimlerinden sonra İLKSAN seçimlerde güçlü bir çoğunluğa sahip olmamıza rağmen delege seçimlerinde bizleri bırakarak çıkarlarının ve hırslarının peşinden gidenler baş tacı yapılmış bizlerin ifadeleri ise çöp kutusuna atılarak hem mevcut yönetim hem de genel merkezin bazı yöneticileri tarafından dikkate alınmamıştır. 13 Kasım 2021 itibariyle Kars Türk Eğitim-Sen 7. Olağan Genel Kurul seçimlerinde seçilen, Şeyh Edebali’yi ve onun kıymetli vasiyetini hayatı boyunca okumamış bu sevdayla yanmayan başkan arkadaş seçimleri bir kan davasına dönüştürmüş karşısına aday olan ve onlarla hareket eden kişilere 6 ay kapıları kapatmış ülkesine ve ülküsüne iman edenler dışlanmış ve bu kişilere karşı selamsızlar bandosu kurulmuştur.

Velhasıl kelam  sadece kendi istediği kişileri başkan görmek isteyen eski genel başkan yardımcısı  Mehmet Yaşar Şahindoğan ve onun Kars ilindeki temsilcileri, başkan arkadaş hayatları boyunca yaptıklarını kara bir leke olarak taşıyacaklardır. Bu yapılanlara karşı duruşumuz net ve hakkımız helal olmadığı gibi Türk Eğitim-Sen çatısı altında sendikacılık yapma olanağımızda kalmamıştır. Yüz yirmi (120) arkadaşımızla haksızlık karşısında susmayacağımızı, ilkelerimizden sapmayacağımızı bildirerek 14.04.2022 tarihi itibariyle istifa ettiğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER