Gazetekars

Sendikalar şehitler için meydanlarda

Tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da teröre karşı tepkiler çığ gibi devam ediyor...

21 Ekim 2011 Cuma 08:09

Sendikalar şehitler için meydanlarda

Kars’ta Türkiye Kamu Sen İl Temsilciliği, Ulusal Sağlık Çalışanları Derneği, Türk Eğitim-Sen, Türs Sağlık-Sen, Türk Haber-Sen, Türk Yerel Hizmet Sen, Türk Diyanet Sen tarafından terör saldırılarını kınayan ortak bir protestolu basın açıklaması yapıldı.

Faikbey Caddesi üzerinde bulunan at heykeli önünde bir araya gelen protestocu gurup, polisin almış olduğu yoğun güvenlik tedbirleri eşliğinde, dün Hakkari Çukurca’da PKK’nın hain terör saldırısı sonucu şehit olan 24 asker için bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudular.

Grup adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Türk Haber Sen Kars Şube Başkanı Kemal Erginbay, “Acımızı anlatmaya kelimeler yetmiyor. Öfkemiz çığ gibi. Ama devletimizin bekası, milletimizin birliği için gözyaşlarımızı içimize akıtıyor, acımızı içimize gömüyoruz. Dik duracağız. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız, metanetimizi koruyacağız. Öncelikle terörü, teröristi, destekçilerini ve milletimizin yaşama hakkı gasp edilirken susanları nefretle lanetliyoruz. Ancak, terör belasının bu boyutlara gelmesinde etkili olan olayları da görmezden gelemeyiz. Yıllardır terörle mücadelede yanlış yol ve yöntem izlendiğini haykırdık. Terör sorununun, Kürt sorunu olarak tanımlanmasıyla başlayan, açılım safsatasıyla devam eden süreçte, Türk Hukuk tarihine kara bir leke olarak geçen Habur Olayı, yapılan hataların üzerine adeta tüy dikti. Yüreğimizi yakan son saldırıların tam da Habur faciasının ikinci yılına denk gelmesi manidar. Habur’un mimarları acaba mesajı aldılar mı? Yetkililerin “terör hep vardı” diye kendilerini savunacaklarını çok iyi biliyoruz. Milletimizin bir kısmının buna inanacağını da görüyoruz. Biz de “hayır; terör hep yoktu. Asılsız demeçlerinizle, verdiğiniz tavizlerle, mücadeleden vazgeçip, müzakereye soyunarak teröriste cesaret verdiniz. Milleti teröriste karşı savunmasız bıraktınız ve terörü siz hortlattınız.“ dedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER