Gazetekars

"Sevgi Evlerine önem veriyoruz"

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kars İl Müdürü Akın Oktay, Sevgi Evlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

06 Temmuz 2011 Çarşamba 07:57

Sevgi Evlerine önem veriyoruz

Kısa süre önce göreve başlayan Akın Oktay, “Göreve başladığımız günden itibaren bütün kurumları tek tek ziyaret ettim. Özellikle de çocuklarımızın kalmış olduğu Sevgi Evlerine de çok önem verdik. Şu anda Sevgi Evlerimizde 26 tane çocuğumuz kalıyor. Sevgi Evlerimizin adlarını tek tek değiştirdik. Şimdi her evimizin bir tane adı var. Damlasu Çocuk Evi, Serhat Evi, Kafkas Evi. Evlerimize gittiğim zaman şunu gördüm; bir aile nasıl yaşıyorsa çocuklarımızda evde aynı kültürde aynı şekilde yetiştiriliyor. Evlerimiz yerleşik düzeni olarak da çok güzel ve çok temiz. Çocuklarımız davranış olarak hem oradaki bakıcı anneleri hem ev sorumluları hem koordinasyon müdürümüz tarafından sürekli kontrol edildiğini ve evlerimizde çocuklara bir aile hayatının öğretildiğini fark ettim. Bu beni çok mutlu etti.” dedi.

Oktay, daha sonra şunları söyledi: “Kendimizin de eğitimci olmamız sebebiyle eğitim pedagojik yönünden baktığımız zamanda çocuklarda bir eğitimin verildiğini fark ettim. Bu da beni çok mutlu etti. Çocukların eğitimiyle yakından ilgilenildiğini, çocukların bakımlarının sürekli takip edildiği bende atandığım günde ziyaretimden sonra şunu da söyledim. Sürekli bu evlerimi ziyaret edeceğim. Çocuklarımızın sorunlarıyla birebir ilgileneceğim. Hatta eşimle birlikte geceleri gidip o çocuklarla bir misafirliğe gitmiş gibi o ev hayatını onlara hissettirmek adına komşu ziyaretleri gibi ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Ayrıca burada yetiştirme yurdumuzda var. Orada da 50 çocuğumuz kalıyor. Yetiştirme yurdumuzu da yeni binasına taşımak üzereyiz. O şık ve güzel bir bina oldu. Tabi bu geçici bir süre olacak. biz şu anda TOKİ ile Genel Müdürlüğümüz arasında bir protokol imzalanıp TOKİ’nin dubleks evleri yapılacak bu mevcut alana. Şu andaki binamızın da depreme dayanıksızlığı söz konusu. Orada yeni dubleks villalar yapılacak. Bu binalardaki çocuklarımız bu binalara yerleştiği zaman bu 50 tane çocuğumuz da ev olan hoş olan dubleks evlerde kaldığı zaman gerçekten bir aile özlemini arattırmayacak şekilde olacak.”   

Oktay ayrıca, “Engelsiz Yaşam Merkezimizi ziyaret ettim. Orası da teftiş atıyla, temizliğiyle hayran kaldım diyebilirim. Çalışan personelimizde işlerinde hassasiyet gösteriyorlar. Bu konuda da çok memnun olduk. İl Müdürlüğü binamızla ilgili bir çalışmamız var. İl Müdürlüğümüze yeni bir için şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuyla ilgili olarak İl Müdür Yardımcımızla birlikte şu anda onun altyapısını oluşturuyoruz. Kısa zamanda yeni bir İl Müdürlüğü binasına kavuşturacağız. Hem Kars’ımıza yakışır bir bina hem de İl Müdürlüğümüze yakışır bir bina yapma gayretimiz var. Onu da kısa süre içinde bitirip görevimize ve Kars’ımıza hizmetten onur ve gurur duyacağız. Elimizden gelen bütün gayretle çalışacağız.” diye konuştu.   

AKIN OKTAY KİMDİR?

Erzurumlu Akın Oktay, Şenkaya’da Okul Müdürlüğü yaptıktan sonra Erzurum Milli Eğitimde Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. 2010 yılında Arpaçay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak atandı 15 gün önce de Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevine getirildi. Oktay, evli ve 1 çocuk babasıdır.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER