Gazetekars

Seyyid Ebubekir Parlak'tan açılamalar

Kağızmanlı Parlak: “Bütün inananlar kardeştir küfrü kesife karşı mücadele verelim”

07 Ekim 2011 Cuma 07:55

Seyyid Ebubekir Parlaktan açılamalar

Kars’ın Kağızman ilçesinde ilim faaliyetleri yürüten kanaat önderlerinden Seyyid Ebubekir Parlak, son zamanlarda yaşanan terör eylemlerine karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Kars’ın Kağızman ilçesinde ilim faaliyetleri yürüten kanaat önderlerinden Seyyid Ebubekir Parlak, son zamanlarda yaşanan terör eylemlerine karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Parlak, “Bütün inananlar kardeştir. Hep birleşelim, küfrü kesife karşı mücadele verelim.” dedi.

Seyyid Parlak, “Kardeşin kardeşine karşı görevlerini yerine getirmesi lazımdır. Birbirini sevmesi lazımdır, nitekim Bediüzzaman Said Nursi Hz. şöyle diyor: ‘Kürtlerin cesareti, Türklerin aklı bir araya gelirse bizler insani kamil oluruz.’ Hep birleşelim, küfrü kesife karşı mücadele verelim. İslamiyete hizmet edelim kardeş olalım. Cenab-ı Allah huzur sükun versin, çünkü huzura sükuna ihtiyacımız var. Yoksa böyle şiddete başvurmak hiçbir netice vermez. Her şey iyilikle olur, şefkatle, merhametle olur.” ifadelerini kullandı.

“1 EKİM’DE YAŞANAN OLAYI HİSSETTİK DUA ETTİK”

Kağızman ilçe merkezinde Cihan Haber Ajansı Muhabiri’ne açıklamalarda bulunan Seyyid Ebubekir Parlak, 1 Ekim’de ilçelerinde yaşanan olayı birkaç gün öncesinden hissettiklerini ve dualar ettiklerini, netice itibari ile can kaybı olmadan çirkin olayı atlattıklarını söyledi.

Seyyid Parlak, Kağızman ve çevresinde bilinen ve tanınan Hacı Kağızmani Veli’nin bereketi ile ilçelerinde huzur olduğunu ifade etti. Seyyid Parlak, “Kağızman’ımızda bütün camiler hınca hınç doluyor. Bizlerde camilerde ve çadırlarda nasihat ediyoruz, milletimizi irşada çaba sarf ediyoruz bu çalışmalarımız ve çalışmalar önemli böyle devam ederse iyi neticeler alırız. Bu son zamanlarda yaşanan terör olaylarının sebebi, dinden uzak kalmaktır. İnsanın başına gelen huzursuzluk ve felaketler amellerinin neticesidir. İnsanımızda merhamet olmalı, Allah korkusu olmalı, Allah korkusu olduktan sonra insan hiçbir zaman yanlış hareket etmez.” diye konuştu.

“MEDRESELERİN ORTADAN KALKMASI BU HUZURSUZLUKLARI ORTAYA ÇIKARDI”

Seyyid Ebubekir Kağızmani Parlak, son zamanlarda bölgede artan terör olaylarının, huzursuzlukların, esasında medreselerin, ortadan kalkması ile ortaya çıktığını savundu. Seyyid Parlak, “Eskiden medreselerde okuyan talebeler, dinini, günahlardan kaçmayı, saygıyı öğrenip ülkeye memlekete faydalı, herkese saygılı, hürmetli oluyorlardı ve her keşide iyiliğe davet ediyorlardı.” değerlendirmesinde bulundu.

Facebook'la Yorumla
Yorum Yap
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER