Gazetekars

Sizin neyiniz meşhur?

Hatay’da düzenlenen Akdeniz Ülkelerinde Coğrafi İşaretleme konulu panelde “Sizin Neyiniz Meşhur?” sorusunda akla gelen ve örnek gösterilen ürünler arasında Kars ürünleri öncelikli algı yarattı.

09 Eylül 2014 Salı 11:32

Sizin neyiniz meşhur?

Kars ürünlerinin coğrafi işareti alma yolundaki serüvenini anlatan Evren Alankuş, Kars Kaşarı Kars Balı Sarıkamış Obsidyen Taşı ve Kağızman Uzun Elmasının TPE nezdinde aday ürün olduğunu ve adaylıktan tescile giderken sistemin işlevselliğinin düzenlendiğini sisteme katılım yolundaki verdikleri çabayı ayrıntıları ile anlattı.

Üreticilerin kendi ürünlerini tüketiciye ürünün namına zarar vermeden tüketiciye ulaştırma çabası masaya yatırıldı. Öncelikli farkındalığın Kars Kaşar Peyniri ve Kars Balı üzerinde ayrıntılı bir çalışma olduğunu söyleyen Alankuş, Mustafa Kemal Üniversitesinde yapılan YÜCİTA değerlendirme toplantısında patent sürecini ve denetim sürecini anlattı. Ayrıca Kars Balı ile ilgili YÜCİTA üyeleri tarafından görüş alan Alankuş, Kağızman Uzun Elması için yeniden Metro Marketler zinciri ile temasa geçip, uzun elmanın hasat zamanında direkt üreticiden Metro Marketler zincirine direk alınacağı müjdesini verdi ve “Kağızman Uzun Elması, Kağızman üreticisi istediği takdirde Metro Marketler zincirinde yerini alacak. Bu çalışma üretici ve raf arasındaki komisyonu ortadan kaldırıp direkt üreticiye sağlayacağı faydadır” dedi.

Metro Marketler zincirine teşekkür eden Evren Alankuş, Hatay’daki Kars ürünleri temasını böylelikle tamamladı.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER