Gazetekars

SODES'le fen lisesine yerleştiler

Kars merkez ve ilçelerinde SODES finansmanı ile açılan ve Kafkas Sanayici ve İş Adamları (KARSİAD) bünyesinde faaliyet gösteren okuma salonlarında eğitim gören 99 öğrencinin 55’si fen ve Anadolu liselerine yerleşti.

06 Ağustos 2011 Cumartesi 08:11

SODESle fen lisesine yerleştiler

KARSİAD Başkanı Sultan Murat Dereci, öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Günümüzde eğitimin çok önemli olduğunu dile getiren Dereci, bu başarıyı gösteren öğrencilerin bölge için büyük kazanım olduğunu söyledi. Başkan Dereci, "Öğrencilerimizin başarısı bizleri sevindiriyor. Bu coğrafyada başarılı öğrencileri görmekle bizler geleceğe umutla bakıyoruz. Onlar bu ülkenin geleceği ve kazanımları, onlarla gurur duyuyorum." diye konuştu.

KARSİAD Genel Sekreteri ve proje koordinatörü Cengiz Kaya ise 3 öğrencinin fen lisesini, 52 öğrencinin Anadolu lisesini kazandığını vurguladı. Kaya, şöyle konuştu: “Dernek olarak SODES desteği ile ‘Soğuk Sokaklardan Sıcak Dersliklere’ projemiz bölgenin eğitimsiz geleceğinin kaderini değiştirmeye başladı. Bu hususta SODES’i bizlerle buluşturanlara teşekkür ediyorum. Sonuç itibari ile artık imkansızlıklardan dolayı okuyamadım, okutamadım söylemleri tarih oluyor. Çocuklarını maddi imkansızlıklardan dolayı okutamayan ailelerin yanında artık bizler varız.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER