Gazetekars

Şok itiraf

PKK İtirafçısı ; daha önce Esendere-Yüksekova üzerinde yoğunlaşan uyuşturucu rotasının artık Başkale-Kars ve Ağrı hattına kaydığını vurguladı.

02 Eylül 2011 Cuma 12:14

Şok itiraf

PKK, kaçakçılardan 'gümrük vergisi' alıyor

PKK'nın sınırdan geçen tüm kaçak mallardan sözde 'gümrük vergisi' aldığını ortaya çıkardı.

Türkiye'nin İran sınır bölgesinde yakalanan bir teröristin itirafları, PKK'nın sınırdan geçen tüm kaçak mallardan sözde 'gümrük vergisi' aldığını ortaya çıkardı.

Yakalanan terörist, örgütün uyuşturucu imalatı da yaptığını anlattı.

Terör örgütünün sözde gümrük müdürü 'Bevar' kod adlı itirafçı, sınırdan geçen kaçak mallar için gümrük vergisi adı altında para aldıklarını söyledi.

Teröristlerin, güvenlik güçlerinin terörle mücadeleye ilişkin faaliyetlerini de İranlı ve Türkiyeli kaçakçılardan önceden öğrendiklerini ifade etti.

Toplam 45 kişiyle birlikte İran sınırında gümrüklendirme yaptıklarını dile getirdi. İtirafçı terörist, sigara, çay, şeker, benzin, mazot, uyuşturucu ve insan kaçakçılığından sözde gümrük vergisi aldıklarını kaydetti.

Sözde gümrük müdürü 'Bevar', örgütün esrar ekimi yaptığını da bildirdi. İran tarafında hintkeneviri ekenlerden de gümrük olarak para aldıklarını anlattı.

Uyuşturucu rotalarını da tek tek sıraladı.

Uyuşturucunun, Afganistanlı 'Belluci' denilen tüccarlar tarafından TIR'lar ile rüşvet verilerek İran'a getirildiğini, sınıra 40 km mesafede ise Türk uyuşturucu tüccarlarına pazarlandığını ifade etti.

TIR'ların, içerisinde ağır silahlar, çatışma olması ihtimaline yönelik özel doktorlar, lastikçi, tamirci ve silahlı adamlarla birlikte geçiş yaptığını aktardı.

Sözde gümrük müdürünün anlattıklarına göre PKK, Yüksekova üzerinden Başkale'ye geçişlerde 'sırtçı' olarak adlandırılan ve uyuşturucuyu üzerinde taşıyan kiracıları da kullanıyor.

İtirafçı terörist, Yüksekova ve Esendere güzergahı üzerinde örgüt tarafından para toplanan 4 adet gümrük noktası olduğunu ve örgütün Avrupa'da da zehir tacirlerinden sözde vergi aldığını söyledi.

Daha önce Esendere-Yüksekova üzerinde yoğunlaşan uyuşturucu rotasının ise artık Başkale-Kars ve Ağrı hattına kaydığını vurguladı. Yüksekova ve Başkale'de baz morfinin işlenerek eroin haline getirildiğini anlattı. 

Kaynak : Zaman Gazetesi

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER