Gazetekars

Takdiri PAPA’ya Bırakıyorum

Takdirini, Ermeni Diasporaları’na ve Lobileri’ne MAŞA olan Vatikan’daki PAPA’ya bırakıyorum.

15 Nisan 2015 Çarşamba 15:36

Takdiri PAPA’ya Bırakıyorum

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer’in, “Takdirini, Ermeni Diasporaları’na ve Lobileri’ne MAŞA olan Vatikan’daki PAPA’ya bırakıyorum.” yazısı:

Vatikan’daki Papa; konuşmasında Türkiye’yi soykırımla suçladı.

Papa, sözde Ermeni soykırımını dile getirmekle Türkiye ile Ermenistan’ın aralarının iyileşmesini önlemek ve Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Devletleri’nin çıkarlarına hizmet etmekti.

Hıristiyanlık, bir peygamber dinidir.

Bu dinin temelindeki ana ilke, insanlar arasında dostluğu geliştirmek ve yükseltmektir.

Zavallı Papa bu ilkeyi bildiği halde, Amerika ve Avrupa’nın kölesi ve uşağı olmuştur.

Papalık makamı, hürmet ettiğimiz bir makamdır. O makama bir diyeceğimiz olamaz. Fakat o makamda oturan Papa bu makamın ilkelerine ters hareket etmiştir.

Hükümetimiz’in yetkililerinin Papa’ya tepkilerini hiç beğenmedim. O maşaya yapılan tepkiler gereksizdi. Meşhur sözdür:

“Alçağı muhatap alma, alırsan o alçağı yükseltmiş olursun”.

Türkiye ne diyor: arşivlerimizi bütün devletlere, bilim adamlarına ve tarihçilere açmışız. Gelsinler incelesinler. Bir soykırım yapılmışsa, her şeyi kabullenmekten çekinmeyiz.

1915 yılında Ruslar’ın, İngilizler’in ve başta da Fransızlar’ın Anadolu’da Ermeniler’i isyana teşvik ettiklerini Papa çok iyi bilir. Binlerce Müslüman katledilmiştir. Papa konuştu. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Papa’nın maşalığına hayran kaldı.

Hem Türkiye’de hem de Ermenistan’da bir söz vardır. “Komşu, komşunun külüne muhtaçtır”. Ermenistan’da: “Heravanı, haravani kraki kaytzi karikıne zgum” komşu, komşunun ateşine kıvılcımına ihtiyaç duyar.

Ey Sarkisyan, bize komşuluk lazım. Sen istemesen de Ermeniler’e sor ?. Osmanlı İmparatorluğu’nda, Ermeniler baş tacı edilmiş ve en yüksek makamlara getirilmişlerdi. 1992 ile 1993 yıllarında Doğukapı’nın açılmasıyla Kars’a gelen Ermeniler, Karslılarla dostluklar kurmuş hatta Karslılar Ermeniler’i evlerine kadar misafir etmişlerdi. Doğukapı 1993 yılının Mart ayında kapatılınca, Ermeniler gözyaşlarıyla Kars’tan ayrılmışlardı. Bu anlattığımız buluşmada Ermeniler, bir soykırımı babalarından, dedelerinden ve ninelerinden işitmiş olsaydılar Karslılar’dan ayrılırken gözyaşı dökerler miydi…

Takdirini, Ermeni Diasporaları’na ve Ermeni lobilerine maşa olan Vatikan’daki Papa’ya bırakıyorum.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER