Gazetekars

Tanrıverdi’den Belediyeye Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi Kars Belediyesi’ni ziyaret etti.

12 Mart 2011 Cumartesi 07:17

Tanrıverdi’den Belediyeye Ziyaret

Türkiye Buluşmaları programı kapsamında Ardahan’da bir takım ziyaretler gerçekleştirmek n havayolu ile Kars’a gelen AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Kars Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Tanrıverdi, İnsanlık Anıtı ve Ergenekon Tutuklularının Milletvekili adayı gösterilmeleri konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Ergenekon tutuklularını kendi partilerinden aday göstermek için CHP ve MHP’nin bir birleriyle yarış içinde olduklarını söyleyen Tanrıverdi, AK Parti’nin ne Ergenekon ne de Balyoz tutuklamaları kapsamında içeri alınan hiç kimseyi aday göstermeyeceğini belirtti.

Tanrıverdi şunları söyledi: “Ergenekon tutukluları konusunda görüyorum ki ana muhalefet partisi CHP ve Yavru Muhalefet MHP bir birleriyle yarışmaktadır. Hepsi kendi listelerinde bunlardan aday yapmaya alışmaktadırlar. Bu partiler kendi listelerinden Ergenekon tutuklularını ya da Balyoz tutuklarını, Demokrasi dışı örgütlenmeleri eylemleri sonucu içeri alınmış insanlardan aday belirlemeye çalışsalar da bilesiniz ki AK Parti’nin listelerinde ne Ergenekon tutuklusu neden yasa dışı örgüt tutuklusu hiç kimse olmayacaktır”

İl teşkilatımızın çok destekleri oldu milletvekili arkadaşlarımızın önemli katkıları olmuştur. İnanıyoruz ki birlik ve beraberlik içinde yapılan bu çalışmalar meclis üyesi arkadaşlarımızın bu önemli katkıları şehrin daha modern bir şehir olmasında ki üretimleri elbette karsa bir vizyon kazandıracaktır. Ben çalışmalarından ötürü belediye başkanımıza değerli meclis üyesi arkadaşlarımıza hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Bildiğiniz gibi Kars’ta gündemden bir türlü düşmeyen hatta bir ara Türkiye gündemine de giren bir anıt meselesi var. Bu anıt unsurunda resmi bütün prosedürlerin tamamlandığını biliyorum bu anıtın imar dışı olarak kaçak yapı olarak yapıldığını biliyorum bu çerçevede kültür ve turizm bakanlığının görüşlerini biliyorum.

Tabiat varlıkları, anıtlar kurulunun kararlarını biliyorum bu çerçevede Kars Belediyesinin imar kanununa uygun bir eylem yapılması konusunda da tebliğlerinin kararlarının olduğunu biliyorum. Bu çerçevede Kars Belediyesi Meclisi bir karar almıştır. İmar kanununa uyumlu bir karar almıştır. Bu çerçevede imara uygun bir şekilde buranın yıkımı gerçekleştirilecektir, düzenlenecektir. Bu tamamen kaçak bir yapıdır. Nasıl ki bir vatandaşımız kaçak bir şekilde, imara aykırı bir şekilde yapı yaptığında yıkılıyor ise bu kapsamda elbette yıkılacaktır. Anıt konusunda Sayın Başbakanımızın “Ucube” sözünden sonra Ana muhalefet partinse mensup yetkililer ya da belediye ki, Karşıyaka Belediye Başkanlığı uzaktan gazel okuyarak işin ne olduğunu bilmeden bu Anıta talip olmuştur. Geldiler, incelediler, bunun gerçekten bir Anıt olmadığını onlarda tescil ettiler. Ucube olduğunu onlarda bu noktada düşüncelerini ortaya koymuş oluyorlar. Belediye Başkanlığımız kendileri resmi yazı yazmıştır. “Gelin alın” demiştir. İncelemişlerdir ve kesinlikle götürmeye değer bulmamıştır.

Görülüyor ki her konuda Ana muhalefet Partisi istismara yönelik ortaya çıkmakta. Bu olayda da istismar etmeye kalkmışlardı ama bizzat gelerek, yerinde görerek bu yapıyı buradan götürmeye değer bulmamışlardır. Elbette bu Anıtın yapılması için heykeltıraş, sanatkar, bir dava söz konusu yapmış ise de Belediyenin ki Belediye Başkanımızdan aldığım bilgiler çerçevesinde, kesinlikle kendisiyle resmi bir anlaşması yoktur. Dolayısıyla da bir söz sahibi değildir. Ancak İdare Mahkemesi dilekçeyi dikkate alarak, yürütmeyi durdurma kararı almışsa da Belediyemiz bu karara itiraz etmiştir. İhalesini yapmıştır ve orası tarihi kültürel dokusuna uygun bir şekilde dizayn edilecektir. Bu çerçevede orada proje uygulanacaktır ve imar kanununa aykırı kaçak yapı ortadan kaldırılacaktır.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER