Gazetekars

Tatil zilini Vali çaldı

69 bin 633 öğrencinin eğitim Öğretim gördüğü Kars’ta, 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı bugün son buldu. Kars’taki törende karne zilini Vali Ahmet Kara çaldı.

17 Haziran 2011 Cuma 20:32

Tatil zilini Vali çaldı

Kars Fen Lisesi’nde yapılan karne törenine Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Okulu ve öğrencileri tanıtan bir sinevizyon gösterisinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan Lise birincisi, “Başarı için en gerçek yol gösterici bilim ve fendir. Biz, temel eğitimimizi tamamlayıp liseye geçtiğimizde, daha duyarlı bireyler olarak Ülkemizin gelişmesi için çalıştık, emek verdik. Bu uzun yolda mesafe kat ettik. Ama biliyoruz ki bu yol çok uzun ve biz elimizdeki, Bilim ve Fen meşalesi ile aydınlığa ulaşacağız” dedi

Milli Eğitim Müdür vekili Gökhan Altun da, “İlimizde bugün itibariyle 69 Bin 633 öğrenci karne aldı. Bu öğretim yılında 3232 öğretmenler Kars’a hizmet vermeye çalıştık. 2003 yılında Kars’ın başarı sırası 78’lerdeydi, bu yıl ise YGS sınavında yıllar itibariyle aşağı çekerek 53. sıraya girmeyi başardık. Bu da bütün arkadaşların emeği karşılığı olmuştur. Bundan son derece mutluyuz.” diye konuştu. 

Törende konuşan Vali Ahmet Kara ise, kendi öğrencilik yıllarından örnekler vererek çalışmanın ve başarının önemine vurgu yaptı. Vali Kara şunları söyledi:

“Bu dinlenme tatili bir dinlenme tatilidir. Tatili hak eden bütün öğrencilerimizi kutluyorum. Kimsenin çalıştığının karşılığından başka bir şey elde etmesi mümkün değildir. Başarının tek yolu çalışmaktır. Çalışırken zamanı iyi kullanmak, bilinçli çalışmak, her türlü tarih, kültür ve ahlak bilincini kafamıza yerleştirerek topluma katkıda bulunabiliriz. Bunun ilmini çabasını sarf etmek zorundasınız. Şimdi yaz tatilini hepiniz hak ettiniz. Bazılarınız başarılı oldunuz bir kısmınız daha az başarılı oldunuz. Buna üzülmeyin. Toplumda yaşama kalıplarını iyi benimseyip, örnek olup, çevrenizle birlikte yaşayın. Çünkü insanı en iyi kontrol eden şey çevredir. İnsan çevreyle yaşar”

Vali Kara’nın konuşmasının ardından okul birincileri ve dereceye girenler ile ödüle layık görülen öğrencilere Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Milletvekili Ahmet Arslan tarafından ödülleri verildi.

Tören daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 2010-2011 Eğitim Öğretim dönemi Vali Ahmet Kara’nın karne zilini çalmasıyla son buldu.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER