Tatlı seferberlik
Ramazan Bayramı, Kars'taki tatlı ve pasta imalathanelerine de hareket kazandırdı.
07 Eylül 2010 / 08:06
Tatlı ustaları, vatandaşların bayram siparişlerini yetiştirebilmek için geceli gün düzlü çalışırken, Kars'ta Ramazan ve bayram süresince 1 tondan fazla tatlı tüketildiği kaydedildi. Ramazan ayında kadayıf satış rekorları kırarken, bayramda ise baklava ve diğer tatlı çeşitleri büyük ilgi görüyor.
Karslı vatandaşların Ramazan ayının ilk iki haftasında aşırı miktarda tatlı tükettiğini kaydeden Şahin Görmüş isimli tatlı ustası, "Vatandaşlarımız özellikle Ramazan ayı içerisinde tatlıya aşırı ilgi gösterdi. Her çeşit tatlıyı hiçbir sıkıntı çekmeden satıyoruz. Aldığımız siparişleri zamanında yerine getirmek için ustalarımız aralıksız çalışıyor." dedi.
Bayramlarda tüketilen tatlıların ev yapımı değil de, dışarıdan sipariş edilmesi yönündeki alışkanlığın son yıllarda artış gösterdiğini kaydeden Görmüş, bayram öncesinde tatlı imalathaneleri ve pastanelere gösterilen ilginin her geçen yıl arttığını bildirdi. Görmüş, vatandaşların özellikle baklava, kadayıf ve sarmaya büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, aldıkları tatlı siparişlerini Salı ve Çarşamba günü teslim edeceklerini anlattı.
TATLI FİYATLARINDA GEÇEN YILA ORANLA DÜŞÜŞ VAR
Tatlı ustası Şahin Görmüş, cevizli baklavanın kilosunun 10 TL olduğunu ve fiyatların tatlıların türüne göre değiştiğini belirterek, "Fıstıklı baklavanın kilosu 12, şöbiyetin kilosu 20, sarmanın kilosu 20, dilberdudağının kilosu 18, bülbülyuvasının kilosu 13 ve cevizli sarmanın kilosu da 15 TL'den alıcı buluyor." diye konuş tu.
Geçtiğimiz yılın Ramazan ayına göre, işlerin bu yıl daha canlı olduğunu vurgulayan Şahin Görmüş, vatandaşın tatlıya olan ilgisinin bu yıl artış kaydettiğini söyledi. Görmüş, "Tatlı almak için sıraya giren müşterilerimiz, bayram vesilesiyle hem bizi mutlu ediyor, hem de kazançlı çıkarıyor. Üstelik bu yılın fiyatları geçen yıla oranla çok daha ekonomik. En basit bir örnekle geçen yıl kilosu 13 lira olan cevizli baklavayı bu yıl 10 liradan satıyoruz. Fiyatlar cazip olunca, vatandaş evde hamur işi yapmak yerine, sipariş vermeyi çok daha mantıklı bir yol olarak görü yor. Tabi bu da bizim işimize geliyor. Her günümüz bayram gibi olsa diyoruz, ama bu da pek mümkün gibi gözükmüyor." dedi