Gazetekars

Tek hayali öğretmen olmaktı

Kars’ta, geçtiğimiz günlerde okul çıkışında pompalı tüfekle vurularak öldürülen 17 yaşındaki Seda Sürmeli’den geriye “Öğretmen olmak istediği” hayalleri kaldı.

18 Şubat 2011 Cuma 09:09

Tek hayali öğretmen olmaktı

Hayatının baharında yaşama veda eden Seda’nın, yokluklar içerisindeki kısacık yaşamında vazgeçilmez tek hayali öğretmen olmaktı. 

1993 doğumlu Seda Sürmeli, yaşıtları gibi kimi zaman ulaşılmaz hayalleri, kimi zaman ise sıkıntılı ve mağdur yaşamlarında, onu zaman zaman gülümseten umutları olan bir öğrenciydi. Genellikle kılıktan kılığa giren hayalleri içerisinde onu en çok mutlu eden ve tek değişmez hayali vardı o da “öğretmen olmak”. 

MAĞDUR BİR HAYATIN UMUT DOLU KIZIYDI

6 yıl önce ayrıldı anne ve babası. Üç kardeşin ortancasıydı Seda. Kenar mahallenin kırık dökük evleri içerisinde, sığındıkları iki odalı bir evde geçim sıkıntısı çekerek büyüdü. Ona ve diğer iki kardeşine, aynı zamanda babalık yapan annesi, yokluklar içerisinde üstesinden gelmeye çalıştığı geçim sıkıntısını, geçicide olsa bulabildiği her işe koşarak gidermeye çalıştı. Sonunda bir temizlik şirketinde işe başlaması hayatlarında adeta bir dönüm noktası oldu. 

En büyük özlemi olan öğretmenlik mesleği için seçmişti Kız Meslek Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nü. Hedefine çok az kalmıştı. Başarılı bir öğrenciydi Seda. Önümüzdeki yıl üniversite sınavında kazanıp yaklaşacaktı en büyük hayaline. Olmadı. Ulaşamadı hedefine. Gözü dönmüş bir gencin elindeki pompalı tüfekten çıkan sayısız kurşunun hedefi oldu. 

YOKLUKLAR İÇİNDE SÜREN 17 YILLIK YAŞAM AMELİYAT MASASINDA SON BULDU

Kaldırıldığı Kars Devlet Hastanesi’nde acilen ameliyata alındı. Pompalı tüfeğin bedeninde açtığı sayısız yarayı “belki kurtulur” diyerek iyileştirebilme çabası da umutları gibi yarım kaldı. Yokluklar içerisinde süren 17 yıllık yaşam, ameliyat masasında son buldu. 

Hem onu hem de hayallerini söndüren kurşunlar, anne Leyla Güzel’in yüreğinde de iyileşmeyecek bir yara açtı. Otopsi için Trabzon’a gönderilen cenaze önceki gün evine son kez getirildi. Düzenlenen cenaze töreninde annesi, kardeşleri, yakın akrabaları, öğretmenleri ve arkadaşları sinir krizleri geçirdi. 

Seda Sürmeli’nin cenazesi; İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gökhan Altun, Kız Meslek Lisesi Müdürü Asalet Atalay ile çok sayıda bir kalabalık topluluğunun katıldığı bir törenle toprağa verildi. 

Kızının ardından “Beni bırakıp nereye gidiyorsun” diyerek ağıtlar yakan anne uzun müddet kendine gelemedi. 

Yarım kalan öğretmenlik hayalinden geriye, onu hep bu hayaliyle hatırlayacaklarını söyleyen öğretmenleri kaldı.   

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER