Gazetekars

Telefon dolandırıcılarının yeni gözdesi taksiciler

​​​​​​​Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da saf ve temiz vatandaşlara musallat olan telefon dolandırıcılarının akıl almaz yöntemleri her geçen gün gelişiyor.

07 Aralık 2018 Cuma 10:47

Telefon dolandırıcılarının yeni gözdesi taksiciler

Tacettin DURMUŞ

Dolandırıcılar, vatandaşları kandırmak için her gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Telefon dolandırıcıları bu kez de Kars’ta taksici esnafını ağına düşürmeye başladı.

Son birkaç gün içerisinde il merkezinde faaliyet gösteren bazı taksicileri arayan telefon dolandırıcıları, kendilerini rütbeli askeri personel ve Ani Ören Yeri, Çıldır ile Sarıkamış’a belgesel çekimi yapmak için gelecek olan şahıslar olarak tanıttı. Dolandırıcılar ilk önce bazı taksicileri arayarak kendilerini askeri rütbeli personel olarak tanıtıp, eşlerin hastanede olduğunu ve kontörü bittiği için kendisini arayamadığını iletti. Dolandırıcılar böylece taksicilere eşinin telefon faturasını acilen yatırdıktan sonra eşini hastanenin acil servisinden alarak evine getirmesi durumunda parasını taksi parası ile birlikte iade etmek üzere ikna etti.

Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar başka taksicileri de arayarak Ani Ören Yeri, Çıldır ve Sarıkamış’a çekim yapmak için gelecek olan bir ekip olarak tanıttı. Dolandırıcılar yine aradıkları taksicilere kendilerin Kars’a henüz varmadıkları ve gelmeden önce bir hesaba bir miktar para yatırmalarını ve geldiklerinde en az bir hafta birlikte çalışarak hak ettikleri ücreti fazlasıyla ödeyecekleri yönünde ikna kabiliyetlerini kullandı.

Durumu aralarında istişare eden ve biri birilerine danışan taksiciler daha fazla arkadaşlarının dolandırıcıların ağına düşmemesi için çalışma başlattı. Bu konuda arkadaşlarını ve vatandaşları uyaran taksiciler, her kesi dikkatli olmaya davet etti.

Öte yandan dolandırıcılık haberinden haberdar olan Kars Polisi, her türden dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşı uyardı. Polis bu durumla karşılaşan vatandaşların dolandırıcı şahıslara inanmamasını ve durumu hemen hiç çekinmeden polise bildirmelerini ve il genelinde her türden dolandırıcılık olaylarının üzerine hassasiyetle gidildiğinin bilinmesini istedi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER