Gazetekars

Ters yöne park edilmeyecek

Kars Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü, 5 Eylül itibariyle ters yöne park eden araç sürücülerine cezai işlem uygulayacak.

29 Ağustos 2011 Pazartesi 07:55

Ters yöne park edilmeyecek

İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in geçtiğimiz hafta düğmeye basmasıyla harekete geçen Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun ‘’Park Etmenin Yasak Olduğu Yerler ve Haller’’ başlıklı 61.maddesine istinaden çift sıra, ters istikamete ve kavşak içerisine park etmiş araçlara, trafik yönünden gerekli cezai işlemleri uygulamaya başladı.

Yetkililerden alınan bilgiye göre, ters yöne parklanmalarda yola çıkan araçların karşı yönden gelen araç ve yayaları göremediği için, kazalara sebebiyet verdiği belirtildi.

Bu göre, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 Eylül’e kadar ters yöne park etmiş araçların camlarına uyarıcı pusula bırakmaya başladı.

Ters yöne park hatasının tekrar yapılması halinde ilgili maddeden gerekli cezai işlemin uygulanacağı bildirildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce hazırlanan uyarıcı pusulada şu ifadelere yer verildi; “Sayın……….........plakalı araç sürücüsü!.. Ters yönde park edilen araç ve sürücüler için görüş açısı krokide görüldüğü gibi nerdeyse tamamen kaybolmakta ve tekrar yola çıkmak istediğinizde kazalara neden olmaktadır. Lütfen aracınızı izin verilen yerde, uygun şekilde ve doğru yönde park ediniz. 05 Eylül 2011 tarihi itibariyle benzer hatanızın tespiti durumunda Karayolları Trafik Kanununa göre ceza uygulanacaktır.”

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER