Gazetekars

THM korosu Cumhuriyet Coşkusu yaşattı

Kars’ta Cumhuriyet Bayramı kutlama etkilikleri çerçevesinde Kars Valiliği tarafından oluşturulan Kars Valiliği Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini verdi.

31 Ekim 2013 Perşembe 09:48

THM korosu Cumhuriyet Coşkusu yaşattı

Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Salonda düzenlenen konser, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü ve alkış aldı.

Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuar Müzik bölümü Başkanı Akın Çelik’in yönettiği konser yaklaşık iki saat sürdü.  Aralarında Kars Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşlardan müzikseverlerin oluşturduğu koroda polis memurları, devlet memurları ve müzik adamları da yer aldı. Konserin bir türküsüne ise Vali Eyüp Tepe eşi Emine Tepe de kısa süre eşlik etti.

Anadolu’nun birçok bölgesinden bir birinden güzel türkülerinin seslendirdiği gecede Karslılar türküler ile Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Vali Tepe ve eşi Emine Tepe ile birlikte 14.Mkz. Tug Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ve eşi Nurhayat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanoğlu, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mithat Şahin, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı gecede Vali Tepe, konser sonrası koro adına Kafkas Üniversitesi Devlet Konservatuar Müzik bölümü Başkanı Akın Çelik’e çiçek verdi.

Koro elemanlarını da tek tek kutlayan Vali Tepe, konserlerin birçok etkinliklerle devam edeceğimi söyledi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER