Gazetekars

Tipi ayaz ve buzlanma

Kars eksi 30’u gördü

03 Şubat 2011 Perşembe 07:44

Tipi ayaz ve buzlanma

Doğu Anadolu bölgesinde kar yağışının durmasıyla birlikte etkili olan dondurucu soğuklar, tipi ve buzlanmayla birlikte vatandaşlara zor anlar yaşattı. En düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 30, Erzurum’da 22 dereceyi buldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars’ta 30, Erzurum’da 22, Ardahan’da 18, Ağrı’da 15, Erzincan’da 7, Muş’ta 5 olarak ölçüldü.

Bölgede etkisini kaybeden kar yağışının ardından Erzurum’da 333, Ağrı’da 240, Kars’ta 118, Muş’ta 110, Erzican’da 90 ve Ardahan’da 23 köy yolu ulaşıma kapandı. 

İl Özel İdaresi Müdürlükleri köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürürken kent merkezinde ise tipi ve buzlanma bir çok olumsuzluğu beraberinde getirdi.

Vatandaşlar tipi nedeniyle yürümekte bile zorlanırken, özellikle rampalı yollarda araçlar hareket edemez duruma geldi. Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve Belediye iş makineleri yollarda önlem aldı. Buzlanma olan bölgelerde Belediye araçları tuzlama ve kumlama çalışması yaparken, trafik polisleri de olası bir kazaya meydan vermemek için önlemlerini artırdı. 

Vali Konağı’nın olduğu Doğumevi’ne giden yolda da bir çok araç buzlanma nedeniyle yolda mahsur kaldı. Yapılan tuzlama çalışmasıyla araç geçişleri sağlanabildi.

Facebook'la Yorumla
İlk yorum yazan siz olun
Adınız Yorumunuz
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BENZER HABERLER